Jonge dierendag Berkelland. Foto: PR
Jonge dierendag Berkelland. Foto: PR Foto: Verona Westera

Spelletjesmiddag OSV Berkelland in Hofmaat

NEEDE - Op maandag 26 september wordt in Grand Café De Hofmaat in Neede door OSVBerkelland een spelletjesmiddag gehouden. Vervelen is er niet bij want er is van alles te doen: sjoelen, rummikub, dammen of klaverjassen. En misschien is er nog wel meer in de kasten of laden van De Hofmaat te vinden. Inloop vanaf 14 uur en om 15.30 uur is de middag ten einde.


Prijzen voor Pasruiters

NEEDE - Afgelopen zaterdag hebben er weer Pasruiters mee gedaan aan een concours in Ambt Delden en daar heeft Nicole Boswinkel een eerste prijs gehaald in de B dressuur categorie B met haar pony Kadet. Elke te Lintelo heeft twee keer een tweede prijs gehaald in de L1 dressuur categorie D/E met Nadire. Noa ter Braak heeft een eerse prijs gehaald met Quantum Van Solace in het B springen categorie D/E en Tess ter Braak heeft met Archimedes een tweede prijs gehaald in de B springen categorie AB.


Zang-, ontmoetingsdienst

ZELHEM - Op zondag 2 oktober is er in De Brink in Zelhem een zang- en ontmoetingsdienst, georganiseerd door Stichting de Opdracht. De Brink is te vinden aan het Stationsplein 12 (ingang zaal via parkeerplaats achterzijde , Industrieweg).

In deze bijeenkomst, die om 19.30 uur begint, gaat Gijsbert Tomassen uit Ermelo voor. Christelijk Koor Testify uit Aalten werkt mee aan deze samenkomst. Kees van Dusseldorp begeleidt de samenzang op piano, De toegang is vrij, wel is er een collecte. Na afloop is er koffie.


www.stichtingdeopdracht.nl


Gezamenlijke jonge
dierendag Berkelland

BERKELLAND - Op zaterdagmorgen 24 september houden de kleindieren verenigingen van Berkelland (NPV-Neede, KV Oost Achterhoek, BPKV Borculo en Nieuw Leven Ruurlo) hun jaarlijkse jonge dierendag, bij de familie Wassink, Wiersseweg 53 in Ruurlo. Aanvang 9 uur, einde circa 13 uur.

Ongeveer 40 fokkers sturen circa 200 jonge kippen, konijnen en duiven in. Tijdens de jonge dierendag worden de dieren die dit jaar geboren zijn door landelijk gekwalificeerde keurmeesters beoordeeld waarbij de fokker en overige belangstellenden de keurmeester vragen mogen stellen waarom hij tot zijn oordeel komt.

Vooral voor beginnende fokkers is dit een prima gelegenheid te weten te komen waar op gelet wordt bij het keuren van de dieren.

De jonge dierendag is gratis toegankelijk voor belangstellenden.


Vrouw gewond na
botsing met boom

RIETMOLEN - Op de N18 ter hoogte van Rietmolen heeft zaterdagochtend een eenzijdig ongeval plaatsgevonden. Een auto botste door een onbekende oorzaak op een boom aan de andere kant van de weg. Een vrouw raakte hierbij gewond. Zij is overgebracht naar het ziekenhuis in Winterswijk. De auto raakte zwaar beschadigd en lekte olie. Een bergingsbedrijf heeft de auto afgevoerd.