Henri Betting van Wenters Tegels. Foto: Annekée Cuppers
Henri Betting van Wenters Tegels. Foto: Annekée Cuppers Foto:

Nieuw in Winterswijk: Wenters Tegels & Vloeren

Topspecialist in tegels

Door Annekée Cuppers

WINTERSWIJK - Met ruim vijfendertig jaar ervaring in het verkopen en leggen van tegels, weet Henri Betting van Wenters Tegels & Vloeren echt wel waar hij het over heeft. "Een nieuwe tegelvloer moet vaak voor tientallen jaren mee, neem er dus even de tijd voor om je vooraf goed te laten adviseren", benadrukt Betting. In zijn nieuwe zaak aan de Misterweg 201-1 te Winterswijk kunnen klanten daarom niet alleen tijdens openingstijden terecht maar desgewenst ook op afspraak. De zeshonderd vierkante meter grote showroom biedt keuze uit een ruime sortering wand- en vloertegels van de beste kwaliteit en in de laatste trends. Aangezien Betting rechtstreeks inkoopt bij zijn leveranciers in Italië, kan hij de tegels voor zo'n tien tot vijftien procent goedkoper aanbieden dan vergelijkbare zaken. "Dat kan zomaar tientallen tot honderden euro's schelen."

Frisse uitstraling
Het pand aan de Misterweg waarin voorheen Grando Keukens gevestigd was, heeft zo'n zes jaar leeggestaan. Er moest ruim honderdtwintig kuub puin-, hout- en plaatmateriaal worden verwijderd voordat het opnieuw in gebruik kon worden genomen. Na weken van klussen en schilderen heeft de opgefriste gevel weer een uitnodigende uitstraling gekregen en worden klanten van Wenters Tegels & Vloeren ontvangen in de compleet nieuwe showroom. Betting is erg tevreden over de locatie met ruime parkeergelegenheid en de publiekstrekker Vrijetijdsmarkt Obelink in de buurt.

Vakbekwame tegelzetters
Er valt tegenwoordig heel wat te kiezen op het gebied van wand- en vloertegels. Mozaïeken, patchwork, houtstructuren, je kunt het zo gek niet bedenken. Grootformaten zijn de nieuwste trend, de XXL-tegels die wel tot anderhalve meter groot zijn, werden oorspronkelijk ontworpen voor grote gebouwen maar doen het ook goed in bijvoorbeeld woonkeukens. Deze grootformaattegels zijn wel tot de helft dunner dan reguliere tegels maar eenmaal gelegd, net zo sterk. Dat leggen vereist wel speciaal gereedschap en een speciale manier van leggen, het zogenaamde buttering & floating systeem waarbij de tegels luchtbelvrij gelegd kunnen worden. Wenters Tegels & Vloeren heeft goede contacten met vakbekwame tegelzetters die ook deze techniek uitstekend beheersen. Desgewenst brengt Betting klanten graag met hen in contact.


www.wenterstegelsenvloeren.nl