Zonnebloemgasten gingen de lucht in. Foto: PR
Zonnebloemgasten gingen de lucht in. Foto: PR Foto:

Blauwalgwaarschuwing De Fontein ingetrokken

EIBERGEN - De provincie Gelderland heeft de waarschuwing voor blauwalg in recreatieplas De Fontein in Eibergen ingetrokken. Bij de laatste metingen van het waterschap Rijn en IJssel zijn er geen blauwalgen meer aangetroffen in het water. De zichtbare drijflagen met blauwalgen zijn verdwenen. Nu de bacterie ook niet meer is aangetroffen in het water, is er dan ook geen verhoogd risico meer op gezondheidsklachten. De waarschuwing werd op 23 augustus 2016 ingesteld, nadat er te hoge concentraties blauwalgen waren aangetroffen in het zwemwater van De Fontein. Zwemmen in dit water leverde gezondheidsrisico's op, in de vorm van huidirritatie en maag- en darmklachten. Actuele informatie over de zwemwaterkwaliteit staat op: www.zwemwater.nl


Picknick voor gasten Zonnebloem

REKKEN - De afdeling Rekken van de Zonnebloem organiseert voor haar gasten door het jaar heen diverse activiteiten. Een daarvan is de Picknick-pannenkoekenmiddag in september. Dit jaar wordt de picknick gehouden op 8 september van 14.00 uur tot 17.30 uur. Locatie: boerderij van Fam. Rhebergen, Koorderweg 4 in Rekken. Op deze middag zijn er diverse spelletjes te doen en later in de middag worden er pannenkoeken gebakken. Ook oud-inwoners van Rekken zijn van harte welkom op deze middag. De kosten bedragen € 6 per persoon. Verder hebben op 4 augustus zes gasten van de Rekkense afdeling een vlucht gemaakt met de luchtballon van de Zonnebloem. De gasten hebben genoten van de vlucht. Deze luchtballon is speciaal ingericht voor mensen met een beperking. Zij kunnen zitten op 2 stoeltjes, die hydraulisch omhoog gaan tijdens de vlucht.


Schade na brand in hooischuur valt mee

REKKEN - Omstreeks 03.15 uur ontving politie en brandweer een melding van een brand in een hooischuur aan de Rekkenseweg te Rekken. Brandweer Eibergen was met drie voertuigen onderweg om de brand te bestrijden. In de hooibalen was broei ontstaan. De hooibalen zijn uit elkaar getrokken en de brandweer heeft het vuur geblust. Op enkele hooibalen na is er geen schade of ander leed ontstaan.


Les over monumenten

NEEDE - De speciale commissie die de Open Monumentendag in Berkelland organiseert richt zich ook op kinderen. Om zo bij deze leeftijdsgroep de betrokkenheid en waardering voor Historisch en Cultureel Erfgoed te vergroten. Door enkele leden van de organisatie is een gastles gegeven op een aantal scholen in Berkelland. Er is verteld waar het om gaat en waarom het behoud van Historisch Erfgoed zo belangrijk is. De kinderen kregen een opdracht mee. En wel om de ouders of opa's en oma's eens te vragen over wat zij te vertellen hebben over één van de monumenten die in de begeleidende films werden vertoond. Daarnaast zijn de kinderen aangespoord met ouders/ grootouders monumenten te bezoeken op zaterdag 10 september op Open Monumentendag. Want juist dan zijn de monumenten die normaal gesloten zijn te bewonderen. De kinderen hebben allemaal het magazine waarin alle monumenten in Berkelland staan aangegeven meegekregen. Tevens gaan van alle bezochte scholen een aantal kinderen een koortje vormen. Tijdens de opening van de Open Monumentendag in de Grote Kerk in Neede op 10 september om 10.00 uur, treden zij op.