Hans Dulfer. Foto: PR Jazz Eibergen
Hans Dulfer. Foto: PR Jazz Eibergen Foto:

Hans Dulfer opent nieuw seizoen jazzpodium Eibergen

EIBERGEN - Saxofonist Hans Dulfer opent dinsdag 13 september het nieuwe seizoen van de maandelijkse jazzavond in de Eibergse kroeg Home aan de Kerkstraat 2. Dulfer behoort tot de bekendste en meest veelzijdige jazzmusici van Nederland.

Al decennia lang neemt Dulfer een prominente plaats in. Niet allen in eigen land, maar ook in het buitenland, met name Japan, is Dulfer een grootheid. In zijn voetsporen veroverde ook dochter Candy een plek in de jazz-scene. Drummer Gijs Dijkhuizen is de tweede gastmuzikant op 13 september. Op 11 oktober is vocaliste Devi Liesbeth Reith te gast en op 15 november komt trompettist Ruud Breuls naar Jazzpodium Home. De reeks jazzconcerten tot de jaarwisseling wordt 6 december afgesloten door gitarist Anton Goudsmit.

Pianist Peter Beets, bassist Marius Beets en drummer Wim Holthaus vormen de vaste basisbezetting. De muziek blijft zeker niet beperkt tot jazz, maar verkent ook aanverwante muziekstijlen als soul, funk en latin. Jazz at Home begint klokslag 20.30 uur en duurt tot 23.00 uur. De entree is 10 euro.


Cultuurfonds deelt uit

ACHTERHOEK - Het bestuur van het Prins Bernhard Cultuurfonds Gelderland heeft voor 75 projecten op het gebied van cultuur en natuur een totaalbedrag van € 194.741 toegekend. Enkele toekenningen zijn gedaan uit de volgende CultuurFondsen op Naam: het Coulissenfonds, het Palet Fonds en het Mijndershuis Fonds.

Het budget dat het Prins Bernhard Cultuurfonds Gelderland dit jaar te besteden heeft bedraagt € 811.742. Dit geld is onder meer afkomstig van de Lotto en de BankGiroLoterij, donaties en een collecte die jaarlijks in mei onder de naam Anjeractie wordt gehouden. Door het verlenen van bijdragen, het opzetten van projecten en het uitreiken van prijzen zet het Prins Bernhard Cultuurfonds zich in voor cultuur en natuur.
In de regio werd geld toegekend aan de volgende initiatieven: De Historische Vereniging Borculo krijgt 1.000 euro als bijdrage in het vervaardigen van een maquette van Kasteel Borculo. Stichting Landschapsbeheer Gelderland ontvangt 1.300 euro voor de oprichting van een buitenwerkplaatsgroep bij De Wiersse in Ruurlo. In Gaanderen krijgt Stichting Gekkoo 566 euro als bijdrage voor een coaching leerplan. Stichting De Gruitpoort in Doetinchem krijgt 6.000 euro als bijdrage voor het realiseren van de tentoonstelling Beelden aan huis. De Stichting Oude IJsselstreek Muziekfestival in Ulft ontvangt 1.250 euro als bijdrage voor de organisatie van een festival. Brassy Sound, ook uit Ulft, krijgt daarvoor ook geld: 500 euro. Stichting De Lichtenvoorde uit Lichtenvoorde krijgt 1.000 euro als bijdrage voor het geven van trainingen. De Stichting Openluchttheater Winterswijk ontvangt 1.500 euro als bijdrage voor haar activiteiten. Info: www.cultuurfonds.nl, (026) 359 8635.