Richard Stortelder, Sander Esselink en ontwerper Stephan te Loeke trots op de Beltrumse tweekleur. Foto: Henri Walterbos
Richard Stortelder, Sander Esselink en ontwerper Stephan te Loeke trots op de Beltrumse tweekleur. Foto: Henri Walterbos

Beltrum hangt de vlag uit

BELTRUM - Wat begon als een carnavalsgrap met een serieus karakter is een half jaar later op een leuke manier uit de hand gelopen. De vlag die Prins Sander en Adjudant Richard de Beltrumse gemeenschap aanboden aan het eind van het carnaval in het dorp, en sindsdien wappert op het Mariaplein, viel enorm in de smaak bij de Beltrumse bevolking. Zo goed zelfs dat de Beltrummers de vlag op grote schaal bestelden. "We zijn enorm blij dat de Beltrummers aan ons verzoek tegemoet komen om de vlag aan te schaffen en met feestdagen uit te hangen. De bebouwde kom telt 500 woningen, waarvan 350 gezinnen de vlag bestelden. Dat is enorm veel," is Richard Stortelder verheugd.

Door Henri Walterbos

De vlaggen werden vrijdag jongstleden afgeleverd in Beltrum. Zaterdag werden de eerste vlaggen aan huis bezorgd. De eerste vlag werd uitgereikt aan Stephan te Loeke, de ontwerper van de vlag. Hij toonde zich blij verrast. "Mooi dat de vlag zo aanslaat. De bel in het ontwerp is in beweging, net als Beltrum, een dorp in beweging. De vlag staat voor het dynamische van het dorp."

"Het wordt een kleurrijke bedoeling met Festunique. De organisatie heeft dit weekend hun vlaggetjes opgehangen, straks hangen onze vlaggen erbij. Dan komen de bezoekers wel op een heel feestelijke wijze Beltrum binnen als ze Festunique bezoeken," zegt Sander trots. "Voor degenen die niet in de gelegenheid waren de vlag aan te schaffen en dit alsnog willen doen, dat kan nog steeds.
De vlaggen zijn ook in het kulturhus te koop." De opbrengst van de vlag, die in twee formaten verkrijgbaar is, komt ten goede aan Stichting Jongerenwerk Beltrum.