Een lepelaar wordt aangevallen door een mantelmeeuw. Foto: Rob Reijnen
Een lepelaar wordt aangevallen door een mantelmeeuw. Foto: Rob Reijnen Foto:

Expositie Natuur dichtbij en veraf

NEEDE - Nog tot en met zaterdag 13 augustus is de expositie Natuur dichtbij en veraf te bekijken in de Oale Smederieje in Neede.

Needenaar Rob Reijnen (1947) is al meer dan 40 jaar een zeer gepassioneerde natuurfotograaf. De door Rob gemaakte foto's zijn al regelmatig in de prijzen gevallen. In de National Geographic Photo Contest 2009, categorie Fauna behaalde Rob de hoofdprijs. Van 2006 – 2008 zijn diverse foto's doorgedrongen tot de finale van de natuurwedstrijd BBC Wildlife Photographer of the Year.

Dat juist in de zomermaanden deze foto expositie in de Oale Smederieje wordt georganiseerd is niet voor niets. Historische Kring Neede wil in de zomer zowel dorpsgenoten als vakantiegangers trakteren op unieke beelden.

De foto's in de smederij zijn gemaakt in ons eigen land en andere werelddelen. Een prachtige mix met beelden gemaakt op de Noordpool, Zuidpool, in Afrika, het eiland Texel en dichterbij huis in de buurt van Winterswijk. Alle foto's op deze tentoonstelling zijn in full colour, afgedrukt in landscape (liggend) en hebben nagenoeg hetzelfde grote formaat. Door de prachtige compositie, licht inval en de overweldigende natuur zijn de beelden echte pareltjes om te bewonderen. Historische Kring Neede is blij dat Rob Reijnen zijn werk toont in de Oale Smederieje. Met het bekijken van de foto's waant de bezoeker zich in andere oorden en ontdekt de natuur met beelden op wereldniveau.

De vitrinekasten in de smederij zijn voor deze expositie speciaal ingericht met materiaal van museum TwentseWelle, Enschede.

De openingstijden van de Oale Smederieje, Borculoseweg 4 in Neede zijn op woensdag van 14.00 – 17.00 uur en op zaterdag van 14.00 – 16.30 uur.

Toegang is gratis.