Pip. Foto: PR
Pip. Foto: PR Foto:

Uit de collegebesluiten

Vervolg van de voorpagina

Vier keer 250 euro
Uit het budget voor kleinschalige evenementen en activiteiten heeft het college vier bijdragen van elk 250 euro verstrekt. Zo heeft de Touwtrekvereniging Eibergen zo'n bijdrage gekregen voor een internationaal touwtrektoernooi. Het Eibergs Mannenkoor heeft 250 euro ontvangen voor de Berkelland Korendag. Reuring in de Koepel, als afscheiding van Oranjepop Neede krijgt ook zo'n bedrag als de officiële aanvraag wordt ingediend. De laatste club die 250 euro ontvangt is de TC-Beltrum voor het organiseren van een regionale open dag G-tennis.
Geen kookloods in Ventersteeg
Het college van burgemeester en wethouders verleent geen vergunning voor het vestigen van een kookloods op het perceel Ventersteeg 7 in Ruurlo. Het college is van mening dat dit niet past binnen de bestemming Bedrijventerrein.

Eigenaar Dolphijn wilde naast kooklessen ook feestjes en wijnproeverijen houden.
Dat mag niet en het is ook ongewenst om dit soort horeca-achtige activiteiten op een bedrijventerrein te ontplooien, aldus het college.
Die activiteiten horen thuis in het centrumgebied.


Amivedi

BERKELLAND - In Ruurlo wordt Vlekje vermist. Ze is een schildpadpoes van twee jaar oud, ze is klein en dun, ongesteriliseerd en wordt vermist in de Barchemseweg.

In Borculo in de Heerlijkheidstraat is een cypers/bruin gestreepte kat gevonden met een licht elastisch bandje om en een belletje eraan. Diva is een poes die wordt vermist in de Weverstraat in Borculo, ze is cypers/grijs gestreept, gechipt, gesteriliseerd en drie jaar oud.
In Eibergen wordt Grover vermist. Hij is een Britse Korthaar en wordt vermist in de Gladiolenstraat. Hij is grijs/wit, heeft een witte snuit en kin, witte borst overlopend in een witte streep over buik, voor witte teentjes, achter witte sokjes, hij is gechipt, gecastreerd en drie jaar oud.
In Neede op de Rozenkamp wordt Pip vermist. Ze is een zwart/witte poes, heeft een witte neus, bek, borst en poten, hij is gesteriliseerd, gechipt, vier jaar oud.
Op de Hoge Blik in Neede is een cypers/grijs met witte kater gevonden, hij heeft een witte snuit, bek, borst en poten, is nog een puber en hij droeg een vlooienband.

Voor informatie kan contact worden opgenomen met Stichting Amivedi, meldpunt Aalten/Achterhoek, Sylvia Spaargaren, tel. 088 – 0063305 of mailen naar achterhoek@amivedi.com.


Nieuwe cursus EHBO

EIBERGEN - Bij voldoende deelname organiseert EHBO Vereniging Eibergen in het najaar weer een nieuwe EHBO eenheidscursus. Deze cursus zal midden september 2016 beginnen en bevat 10 tot 12 lesavonden. Tijdens deze lesavonden wordt men opgeleid voor het EHBO-eenheidsdiploma mét daarbij de aantekeningen reanimatie, AED-bediener en verbandleer. De cursus wordt gehouden in basisschool de Sterrenpalet, Beukenlaan 1 in Eibergen op dinsdag- of donderdagavonden van 19.30 uur tot 21.30 uur. Het examen staat gepland voor eind december. De cursuskosten bedragen €180,- (voor studerenden €120,-). Deze kosten omvatten alle leermiddelen zoals lesboek, verbandmiddelen en de examenkosten. De kosten zijn eventueel in twee termijnen te voldoen. Meerdere zorgverzekeraars vergoeden de cursuskosten bij het succesvol afronden van de cursus. Informatie en opgave : Teunette Teselink-Havelaar, 0545-479988 of secretaris@ehbo-eibergen.nl.

                        

Vlekje. Foto: PR
Grover. Foto: PR
Diva. Foto: PR