Xandra Storm met haar Orgue de barbarie. Foto: PR
Xandra Storm met haar Orgue de barbarie. Foto: PR Foto: PR

Xandra Storm met Orgue de Barbarie in Kruidenhof

EIBERGEN – Op zondag 26 juni zingt en speelt Xandra Storm Franse chansons met haar handdraaiorgeltje Orgue de Barbarie. De nostalgische klanken van dit kleine instrument voeren luisteraars terug naar de tijd van bekende chansons als 'Tous les garçons et les filles', 'Vous permettez, Monsieur?' en 'La vie en rose'.

In het dagelijks leven is Xandra Storm docent Frans en vooral francofiel in hart en nieren. Zij presenteert regelmatig Franse chansons tijdens evenementen en in cafés. En nu dus ook in De Kruidenhof. Bezoekers mogen met haar meezingen of neuriën of gewoon genieten. Voor tekstboeken wordt gezorgd. Neem ook een kijkje in de koffer vol chansons van het Orgue de Barbarie en kies een favoriet lied uit. Xandra Storm zal het met plezier draaien.

De tuin is geopend van 13.30 tot 16.30 uur. Het concert begint omstreeks 14.00 uur, bestaat uit meerdere sets en duurt tot ongeveer 16.00 uur.

Op deze middag kunnen liefhebbers natuurlijk ook de tuin in zijn volle zomerse glorie bezichtigen. Toegangsprijs € 2. Donateurs gratis toegang.


www.kruidenhof-te-mallum.nl


Vintage bruidsshow

GROENLO/EIBERGEN - Kringloopwinkel Aktief Groenlo/Eibergen houdt zaterdag 25 juni een bruidsshow met second hand en vintage bruidskleding. Ook het randprogramma is helemaal in retro-stijl; van classic trouwauto's tot feestkleding. Alle kleding die op een catwalk geshowd. Er staan kraampjes met allerlei dingen die rond een trouwpartij belangrijk zijn. Hoe ziet een goed gedekte tafel er uit en wat komt er allemaal bij een huwelijk kijken? Het wordt allemaal uitgelegd en gepresenteerd. De bezoekers worden onthaald op een stukje bruidstaart en glaasje bubbels. De vintage-bruidsshows op de catwalk zijn om 11:30 en 14:30 uur. De modellen zijn van het Graafschap College Doetinchem en eigen medewerkers.


Veertig jaar 't Caatje

Vervolg voorpagina

Ook zijn er een aantal jaren geweest waar het kindertal in de buurt zo groot was dat ook voor deze groep dingen werden georganiseerd zoals eieren zoeken met Pasen, spelletjesmiddagen en natuurlijk de komst van Sinterklaas. Terugkijkend op deze veertig jaar moet je vaststellen dat ook de buurtvereniging meegegaan is in de vaart der volkeren. Er zijn jaren geweest dat met gemak iedere maand een drukbezochte activiteit op de agenda stond maar de huidige agenda van 2016 omvat slechts een viertal activiteiten. Een daarvan is de de jaarvergadering, telkens in januari waar de plannen gesmeed worden voor het nieuwe jaar en waar het bestuur verantwoording aflegt en de leden trakteert op de nieuwjaarsborrel. Op dit moment telt de buurtvereniging 22 gezinnen die lid zijn waarvan er vijf maar liefst al die veertig jaar lid zijn gebleven. Bij alle leden staat de gezelligheid nog steeds voorop en dat komt op de feestavond op 2 juli zeker tot uiting waarvan de invulling voor de leden nog een verrassing is, maar het bestuur zal er zeker iets moois van gaan maken.