Een toertocht tijdens het evenement Olde brommers kiek'n. Foto: PR
Een toertocht tijdens het evenement Olde brommers kiek'n. Foto: PR Foto: PR

'Olde brommers kiek'n bie' café De Olde Mölle in Neede

NEEDE - De 'bromnozems van weleer', de Kreidler Club Oost Nederland, houdt op zondag 13 juli voor de 26e keer een bromfietstreffen bij café de Olde Mölle aan de Diepenheimseweg in Neede. Het is een bekend evenement met brommers van 25 jaar en ouder. Er is een onderdelenmarkt, een toerrit en natuurlijk veel nostalgie. Bijna alle Kreidler-modellen zijn wel in het bezit van de leden van de club en zijn dus te zien op deze dag.

Een woordvoerder van KCON zegt: "We zijn natuurlijk een club voor Kreidlers, maar andere brommers zijn ook welkom."
De Kreidlerclub KCON telt momenteel ruim 320 leden (van alle leeftijden, variërend van 25 tot 85 jaar) in het hele land.

Nieuwe leden (in bezit van een Kreidler-bromfiets van minimaal 25 jaar oud) zijn uiteraard van harte welkom en kunnen zich deze dag op de evenement aanmelden.

De toerrit van ongeveer 60 kilometer voert langs mooie plekjes in Oost Nederland. De tocht is op papier beschikbaar en is aangegeven met pijlen. Deze toerrit is (zoals 'het hoort') voor rijwielen met hulpmotor, brommers en motoren van maximaal 50cc. Starten kan men op eigen gelegenheid vanaf 11.00 uur.

Deelname kost € 5,00 (inclusief aandenken en versnapering). Inschrijven op zondag 3 juli vanaf 10:00 uur op het terrein bij café de Olde Mölle in Neede, Diepenheimseweg 21.

En dan tegen 11 uur worden de brommers gestart. Het ziet bij vlagen blauw van de rook. De helmen gaan op, de jassen worden dichtgeritst en dan vertrekken de mannen en vrouwen voor een mooie toerrit. "Het geluid, de geur; voor de liefhebber is het genieten geblazen op zondag 3 juli in Neede"


Wim Heerink, tel. 053-5722164, Wim Top, tel 0545-272648


Ruim 1600 euro voor Longfonds

NEEDE - In de laatste week van mei dit jaar gingen ruim 40.000 collectanten op pad voor het Longfonds (voorheen Astma Fonds). De opbrengst van de collecte in Neede bedroeg € 1.621,02. Hiermee kan het Longfonds blijven strijden tegen longziekten en onderzoek financieren om kapotte longen te repareren. Want gezonde longen zijn van levensbelang.

In Nederland zijn ruim één miljoen mensen met een longziekte. Het Longfonds financiert wetenschappelijk onderzoek en werkt zo mee aan een vaccin tegen astma.

Wie de collectant heeft gemist en toch een bijdrage wil doen, kan LONG sms-en naar 4333. Hiermee doneert men alsnog € 1,50 aan het Longfonds. Of ga naar longfonds.nl/steun-ons.


Kreidlertreffen. Foto: PR