Echtpaar Harbers-Gunnewijk. Foto Rob Stevens
Echtpaar Harbers-Gunnewijk. Foto Rob Stevens Foto: Rob Stevens

Echtpaar Harbers-Gunnewijk 60 jaar getrouwd

EIBERGEN - Vorige week was het echtpaar Harbers-Gunnewijk 60 jaar getrouwd. De burgemeester, Joost van Oostrum, bezocht het echtpaar vrijdag om ze te feliciteren en een boeket bloemen te overhandigen.

Ondanks hun hoge leeftijd, Willie is 89 en Anna 90, maakt het paar een krasse indruk. Willie is geboren in Groenlo, Anna komt uit Beltrum. De Beltrumse kermis is de plek waar ze elkaar hebben leren kennen, alhoewel beiden dat niet echt scherp meer op hun netvlies hebben. Willie: "Maar dat maakt niet uit als je 60 jaar bij elkaar bent. Het is allemaal goed gekomen." Willie heeft na de oorlog, net als veel van z'n generatiegenoten, drie jaar gediend in Indonesiƫ. Het paar kende elkaar toen nog niet echt.
In 1956 trouwden ze in het gemeentehuis van Eibergen, en voor de kerk in Beltrum. Het echtpaar heeft altijd een boerderij aan de Leugemorsweg gehad, het was de boerderij van de ouders van Willie. Het boerenbedrijf zit het echtpaar in het bloed. Hun ouders beider ouders hadden ook al een boerderij. Anna's ouders boerden op de Grolsche brook, aan de weg van Grolle naar Ruurlo. Hun zoon heeft de boerderij aan de Leugemorsweg over genomen maar moest er vertrekken in verband met de aanleg van de toekomstige N18. Inmiddels wonen Willie en Anna al weer 20 jaar aan de Lariksweg in Eibergen. Anna: "Het was eerst wennen, maar na een tijdje wilden we niet meer anders." Zondag werd hun diamanten huwelijk gevierd in De klok in Eibergen. Eerst met een receptie, daarna werd er gegeten met familie en kennissen. Willie en Anna hebben verspreid over het land 5 zoons, een dochter en 7 kleinkinderen.

Schilderij boerderij Leugemorsweg. Foto Rob Stevens