MC1 Kampioen 1e klas. Foto: PR SP Neede
MC1 Kampioen 1e klas. Foto: PR SP Neede Foto: PR SP Neede

Zes kampioensteams bij Neede in seizoen 2015-2016

NEEDE - Dit seizoen heeft SP Neede weer diverse teams mogen feliciteren met het behaalde kampioenschap in de diverse leeftijdscategorieën. Naast de kampioenen waren er ook veel jeugdteams die in de voor- en najaar competitie tot de laatste speeldag streden om de eerste plek. De kampioenschalen en medailles waren er voor de jeugdteams ME1, MC1, E1, E2, C2 en de G1.


Eerste jubileumtoernooi SP Haarlo voor E-pupillen en B-junioren een succes

HAARLO - Het eerste jeugdtoernooi van SP Haarlo sinds lange tijd werd onlangs gespeeld. De dag begon met een toernooi voor de E-pupillen.

Tien teams gingen de strijd aan in twee poules om de felbegeerde eerste prijs. In poule 1 waren het VV Ruurlo E6, Vios B. E3, MEC/Bredevoort E2, Haarlo/Noordijk E2 en DEO E3 die de strijd met elkaar aangingen. En in poule 2 waren het SV Halle E1, Vios B. E2, RKZVC E4, Longa'30 E9 en Haarlo/Noordijk E1. Alleen de nummers 1 en 2 van beide poules zouden de kruisfinales halen. Vanuit poule 1 waren dit Vios B. E3 met 12 punten uit 4 wedstrijden en DEO E3 met 7 punten. Poule 2 bleek SV Halle de sterkste met 10 punten gevolgd door Vios B. E2 met 8 punten. In de kruisfinales bleek dan ook dat de verschillen niet groot waren SV Halle E1 wist met 2-1 te winnen van DEO E3 en Vios B. E3 wist de onderlinge strijd met de E2 te winnen met 1-0. In de finale en troostfinale bleken de verschillen weer erg klein want beide wedstrijden eindigden in een 1-1 gelijkspel waarna er bij beide 3 om 3 penalty's werden genomen. In de finale om plaats 3 en 4 was het Vios B. E2 dat mede door drie knappe reddingen van de keeper de derde plaats kon invullen. Ook bij de finale waren beide keepers erg belangrijk. Toch ging de eerste prijs naar SV Halle E1 dat de strafschoppen serie wist te winnen. Uiteraard was er hier voor elk team een leuk aandenken aan deze mooie dag in de vorm van een mooie medaille.

's Middags was het de beurt aan de B-junioren. Hierbij gingen acht teams de strijd met elkaar aan en wederom verdeeld over twee poules. In Poule 1 waren het DEC'10 B1, FC Eibergen B3, Keijenburgse Boys B1 en Haarlo/Noordijk B1 die gingen strijden voor de eerste 2 plaatsen in de poule. In Poule 2 waren dit Vios B. B1, Longa'30 B3, FC Eibergen B4 en Klein Dochteren B1. Bij de B-junioren gingen de eerste door naar de finale ronde en gingen de nummers 3 en 4 nog door voor de plaatsen 5 tot en met 8. Na een spannende strijd al in de poulefase waarbij Keijenburgse Boys B1 met 1 doelpunt verschil tweede werd en Haarlo/Noordijk B1 daardoor 3de werd waren het Vios B. B1, Keijenburgse Boys B1, DEC'10 B1 en Longa'30 B3 die om de prijzen gingen strijden. Voor Haarlo/Noordijk B1, Klein Dochteren, FC Eibergen B3 en B4 restte slechts de 5de plaats als hoogst haalbare. In deze strijd was het FC Eibergen B3 dat vijfde werd nadat het met strafschoppen wist te winnen van Haarlo/Noordijk B1. Klein Dochteren B1 wist de strijd om plek 7/8 te winnen van FC Eibergen B4. Keijenburgse Boys B1 kon vervolgens net niet winnen van Longa'30 B3 waardoor zij vierde werden en Longa'30 B3 de derde prijs kon ophalen. Dan rest ons nog een zinderende finale die onbeslist bleef waardoor het aankwam op strafschoppen. Zowel DEC'10 B1 al Vios B. B1 wisten de eerste vijf strafschoppen te raken maar toen DEC'10 kon aanleggen voor de zesde strafschop ging deze net langs de paal heen vervolgens schoot Vios B. de strafschop wel binnen waardoor zij de beker in ontvangst konden nemen.

De organisatie kijkt terug op een geslaagde dag en wil iedereen bedanken die een steentje bij heeft gedragen: Alle vrijwilligers, EHBO, (jeugd)scheidsrechters, sponsoren en uiteraard alle teams voor de uitstekende sfeer.

Vios Beltrum B1 Kampioen bij de B-junioren. Foto: PR