Op de Bleek. Afbeelding: PR
Op de Bleek. Afbeelding: PR Foto: PR

Wonen op de Bleek in trek

EIBERGEN - De nieuwe woonwijk Op de Bleek in Eibergen, gesitueerd op het terrein van de voormalige Koninklijke Textiel Veredelingsindustrie, is volop in beweging. In april is gestart met de bouw van weer een nieuwe fase rijwoningen en zijn er nieuwe patiowoningen met een slaap- en badkamer op de begane grond in verkoop gegaan.

Uit landelijke cijfers blijkt dat gezinnen uit de stad trekken. Gezinnen zoeken een ruime betaalbare woning in een groene en veilige omgeving voor hun kinderen. Dit blijkt ook uit de verkoop van eengezinswoningen in de wijk Op de Bleek. Op donderdag 2 juni start Ter Steege Bouw Vastgoed Rijssen daarom ook met de verkoop van nieuwe twee-onder-één-kapwoningen. Deze tweeëntwintig ruime twee-onder-één-kapwoningen type Berkelaar zijn er in twee varianten. De woning is bij uitstek geschikt voor gezinnen. De woningen zijn een moderne variant op de jaren '30 bouwstijl. Een bewuste keuze gelet op de rest van de bebouwing in de wijk Op de Bleek. De woningen voldoen volledig aan de eisen van deze tijd. Onderhoudsvriendelijk en energiezuinig. Ook de ligging maakt deze woningen uniek ten opzichte van de andere woningen in de wijk Op de Bleek. Deze woningen liggen ten noorden van de Oude Berkel en het groen eromheen. Kortom een modern nieuwbouwhuis, onderhoudsvriendelijk, energiezuinig en in een groene buurt met uitzicht op de Oude Berkel.
Naast deze twee-onder-één-kapwoningen gaat ook de verkoop van de 3e fase type Drukkerij en vrije kavels van start. Zelf bouwen in de wijk Op de Bleek behoort ook tot één van de mogelijkheden. Voor de vrije kavels heeft Ter Steege de unieke samenwerking gezocht met het plaatselijke bouwbedrijf Penterman uit Eibergen. Penterman heeft voor de vrije kavels enkele voorbeeldwoningen gemaakt zodat mensen direct weten waar ze aan toe zijn bij het kopen van een kavel. Wie meer wil weten is welkom bij de start verkoop op 2 juni van 18.00 tot 20.00 uur in de showroom van Witzand Bouwmaterialen in Eibergen.