Bud Spencer Rock Explosion. Foto: PR
Bud Spencer Rock Explosion. Foto: PR Foto: Verona Westera

Clubvooruit stopt al per 1 oktober

REGIO - Er komt geen alternatief voor Clubvooruit. Clubvooruit, een initiatief om verenigingen ondersteuning te bieden bij administratie en financiële zaken, stopt per 1 oktober. De vier gemeenten Berkelland, Bronckhorst, Oost Gelre en Winterswijk hebben bekeken of er een alternatief bewerkstelligd kon worden, maar dit gaat niet lukken.

Het streven was dat Clubvooruit per 31 december 2016 alle taken beëindigt en weer overdraagt aan de verenigingen. De gemeenten Berkelland, Bronckhorst en Oost Gelre willen in financiële zin meewerken aan de afbouwperiode tot het eind van dit jaar. De gemeente Winterswijk levert geen bijdrage meer. Dit heeft tot gevolg dat Clubvooruit genoodzaakt is de ondersteuning aan verenigingen per 1 oktober 2016 te beëindigen. Clubvooruit heeft buiten dit proces gestaan. De besluitvorming hierover was een zaak van de gemeentebesturen.
"Vanzelfsprekend zullen wij zorg dragen voor een goede overdracht van de diverse gegevens aan uw vereniging. Onze medewerkers Moniek Breukers en Karin ten Heggeler zullen dit bewerkstelligen. Daartoe zullen zij binnenkort met u contact opnemen zodat maatwerk geleverd kan worden bij de overdracht. Indien u zelf eerder contact wilt opnemen, belt u dan gerust met of stuurt u een mail naar uw contactpersoon", laten Hans te Grotenhuis, voorzitter en Jan Zappeij, secretaris van Clubvooruit weten in een brief aan de verenigingen die gebruik maken van diensten van Clubvooruit.
"Wij vinden het uitermate jammer dat het zover is gekomen want binnen het verenigingsleven is beslist behoefte aan de door Clubvooruit geboden ondersteuning in administratieve- en financiële zin. Maar zonder gemeentelijke ondersteuning is dit niet mogelijk. Voor zowel u als voor ons is dit een pijnlijke gang van zaken die een betere afloop had verdiend", is verder te lezen in de brief.


Groep voor ouders van pubers met autisme

REGIO - De diagnose autisme van een kind verandert het leven. Het doel van de gespreksgroep is ondersteuning bieden bij de moeilijkheden die men ervaart.

Tijdens de bijeenkomsten is er gelegenheid om gevoelens en ervaringen uit te wisselen. Het voordeel van een groep is dat men steun ontvangt en van elkaar kan leren. De deelnemers bepalen zelf welke onderwerpen voor hen belangrijk zijn, bijvoorbeeld: Omgaan met lastige momenten; Beste manier van benaderen; Schoolkwesties

De begeleidster is autismetherapeut en geeft advies en ondersteuning. Informatie:De gespreksgroep komt één keer per twee weken bij elkaar. De 8 bijeenkomsten vinden in Doetinchem plaats. Het definitieve dagdeel wordt nader bepaald. Wie meer wil weten kan zijn of haar telefoonnummer mailen naar: info@rondomautisme.nl o.v.v. pubergroep. Er wordt dan contact opgenomen.


Witches Brew en Bud Spencer in Pub Home

EIBERGEN - De bands Witches Brew en Bud Spencer spelen op zondag 29 mei vanaf 19.00 uur in de Irish Pub Home aan de Kerkstraat 2 in Eibergen.

Witches Brew is een driekoppige band, het geluid van de jaren '70 is terug te horen in hun muziek. Deze jongens zijn veteranen in de Italiaanse muziek scene en weten hoe het werk gebeuren moet. Het werk van een rocker, die houdt van wat hij doet en niet kijkt naar wat hip en cool is.
The Bud Spencer Rock Explosion is een band uit het Oosten des lands. De heren doen hun naam eer aan, want explosief is het zeker. Invloeden vanuit de country, polka, blues en zelfs wat punk passeren de revue. Uiteraard allemaal gegoten in een strak leren rock 'n roll jasje. Nummers over dagelijkse problemen met de auto of een geliefde, het mooie weer en tig andere onderwerpen.