Nieuwe wandel- en fietsroutes van VVV Eibergen. Foto: PR
Nieuwe wandel- en fietsroutes van VVV Eibergen. Foto: PR Foto: PR

Nieuwe fiets- en wandelroutes VVV Eibergen

EIBERGEN - Zoals ieder jaar heeft de VVV Eibergen weer een paar nieuwe routes uitgebracht als aanvulling op het uitgebreide assortiment aan fiets- en wandelroutes die zij al in eigen beheer hebben.

Mensen vinden het leuk om niet altijd over de knooppunten gevoerd te worden en vinden deze routes een welkome afwisseling omdat ze ook over de leuke, minder 'gebaande' paden lopen. Het zijn stuk voor stuk routes voorzien van foto's en uitgebreide toeristische informatie.

Al deze routes beginnen en eindigen bij de VVV aan de Grotestraat 59 in Eibergen.
Zo is er een nieuwe route van 35 km. 'Cultuur en natuur' en twee routes van elk van 36 km. waarvan er een naar Duitsland voert, de zogeheten 'Twee landenroute' en de andere de 'Markvelde tocht', richting Diepenheim en Markvelde.

Nieuw is ook de 5 km. lange wandelroute 'Bruggenroute Marke Mallem', die over ook over alle nieuwe bruggetjes in Eibergen voert.
De VVV Eibergen is dankzij een paar enthousiaste vrijwilligers die deze routes hebben gemaakt weer helemaal klaar voor het aankomende fiets- en wandelseizoen.


OSVBerkellandmiddag over brandpreventie

EIBERGEN - Op donderdag 19 mei wordt in de Huve aan de Grotestraat in Eibergen door de Onafhankelijke Senioren Vereniging Berkelland een themamiddag gehouden. Het onderwerp van deze middag is: brandveilig leven en wonen. Een functionaris van de brandweer in Eibergen is uitgenodigd en zal aanwezigen alles vertellen en vooral tips geven aangaande brandpreventie in en rond uw huis en het dagelijks leven. De middag begint om 14.00 uur en zal eindigen rond 16.00 uur.


Vermiste en gevonden huisdieren

Borculo - Poes Dusty wordt vermist in de Heer Rudolfstraat in Borculo. Ze is een zwart/witte poes van 11 jaar oud, draagt nog een tuigje, ze lijkt op de 'Felix'-kat, een witte snuit, witte buik/borst en poten. In Neede is bij camping 't Klumpke is een rood/witte kater gevonden. Hij is ongecastreerd, heeft wit bij de bek, een witte borst, linksvoor een half wit pootje en rechtsvoor een wit voetje. Voor informatie kan men contact opnemen met Stichting Amivedi, meldpunt Aalten/Achterhoek, Sylvia Spaargaren, tel. 088 – 0063305 of mail: achterhoek@amivedi.com.