Rob Weeber (rechts) en Johan Reessink, de voorzitter en bestuurslid van TV Neede. Foto: Rob Stevens
Rob Weeber (rechts) en Johan Reessink, de voorzitter en bestuurslid van TV Neede. Foto: Rob Stevens Foto: Verona Westera

Padel spectaculaire troef Needse tennisclub

NEEDE - Padel, sinds kort kan het in Neede. Maar wat is padel? Het is een nieuwe ster aan het sport firmament in Nederland. Padel is een mix van tennis en squash en bijvoorbeeld in Spanje al 'booming'. Sportsterren als Messi en Ronaldo, maar ook bijvoorbeeld Djokovic en Sharapova nemen graag het speciale padelracket ter hand.

Door Rob Stevens

Het is dan ook geen toeval dat de eerste Padelbaan in Gelderland te vinden is op een tennisbaan, en wel die in Neede. Rob Weeber en Johan Reessink, de voorzitter en bestuurslid van TV Neede, zijn er in ieder geval trots op. Afgelopen zaterdag werd de Padelkooi opgeleverd en komend weekeinde of het weekeinde erop wordt deze officieel in gebruik genomen. Ten tijde van dit interview werd nog gesproken over de wijze waarop dat gaat gebeuren: bijvoorbeeld een wedstrijd tussen toptennissers en Padel-cracks of een demonstratie van het Nederlands Padel-team.
Rob Weeber: "De tennisvereniging kampt toch wat met vergrijzing en een afnemend ledenaantal. Met Padel denken we een troef in handen te hebben voor een toekomst die ook voor de jeugd aantrekkelijk is. Deze moderne sport heeft in Spanje inmiddels tennis als meest populaire racketsport voorbijgestreefd met vier miljoen spelers en is ook in Nederland bezig aan een enorme opmars. Om ons goed te informeren hebben we een Padelkooi in Enschede bezocht, de vereniging daar heeft het in ieder geval 75 enthousiaste nieuwe leden opgeleverd. Ik ben benieuwd naar de eerste Needse Padel-clubkampioen." De KNLTB ziet ook de potentie van Padel in. Volgens de tennisbond is Padel een goede aanvulling op het bestaande tennisaanbod. Het aanbieden van nieuwe vormen van tennis past perfect in het nieuwe strategische plan van de KNLTB.


Lees verder op pagina 3