Jubilarissen in het zonnetje. Foto PR VIOS
Jubilarissen in het zonnetje. Foto PR VIOS Foto: Verona Westera

Metworstenactie Fif-teen

Beltrum - De leden van zanggroep Fif-teen gaan op zaterdag 23 april langs de Beltrumse deuren om metworsten te verkopen. De opbrengst hiervan wordt gebruikt voor het bekostigen van eigen apparatuur en het organiseren van een eigen concert. Voorgaande jaren werd deze actie gehouden door het Beltrumse koor Rhumtas. Dit jaar neemt Fif-teen het van hen over. Voor wie niet thuis si , komen de verkopers in de week na 23 april nog even aan de deur.


De avond van de
filmmuziek in Noordijk

NOORDIJK - Het dorp Noordijk staat in de hoofdrol tijdens het donateursconcert van Concordia in Noordijk op zaterdagavond 23 april. Het avondvullende programma van Muziekvereniging Concordia, vindt plaats op zaterdagavond vanaf 20.00 uur bij Café Hassink in Noordijk. De toegang is gratis. Het traditionele donateursconcert staat dit jaar in het teken van de filmmuziek. Buiten een repertoire wat menigeen bekend in de oren zal klinken, zoals muziek van Dances with Wolves, Backdraft en Rocky, zal Concordia deze avond ook een speciale film begeleiden. Wim Meerman heeft een film over het plaatsje Noordijk gemaakt en Erwin Boonk heeft hier een nummer onder gearrangeerd. Zowel orkest als drumband begeleiden de film met herkenbare melodieën. Tijdens het donateursconcert zullen tevens de jubilarissen Gerry Elbersen, Gerrit Meerman en Herma Schuilenborg in het zonnetje worden gezet. Voorzitter Gerry Elbersen is de eerste vrouwelijke muzikant binnen Concordia met een 50-jarig jubileum. Het orkest en de drumband zullen tijdens het donateursconcert voor het eerst gebruik maken van het nieuwe podium. Dit podium is mede tot stand gekomen door het Rabobank Coöperatiefonds en het Prins Bernhard Cultuurfonds.


VIOS Gym verbindt

BELTRUM - Op donderdag 14 april werd de jaarvergadering van Vios Gym Beltrum gehouden. Ruim twintig leden bezochten deze avond. Na het doornemen van de verschillende jaarstukken was er aandacht voor de verschillende beleidsthema's waar de vereniging de komende jaren aan wil werken.

Enkele bestuursleden volgen de cursus 'besturen met een visie', georganiseerd door de landelijke gymbond: de KNGU. Binnen deze cursus is 'de stip op de horizon' bepaald en daarmee is het beeld geschetst waar de vereniging wil staan over een aantal jaren. Vios gym wil uitdragen waar een vereniging voor staat: Verenigen! "We willen een vereniging zijn waarin verbintenissen met elkaar de leidraad zijn, samen vormen we de vereniging!", aldus het bestuur.
In Beltrum neemt de gymvereniging een duidelijke en herkenbare plek in voor jong en oud, op sportief maar ook sociaal gebied. Vios Gym wil een vereniging zijn met een sportief sportklimaat, waarin motoriek en bewegen gestimuleerd wordt. Waar contact met elkaar en het plezier in gymmen een belangrijk gegeven is. Dat gym inderdaad verbindt kwam in de vergadering mooi naar voren. De aanwezige jubilarissen werden spontaan gefeliciteerd door alle aanwezigen. De jubilarissen van 2016 zijn: Ellen Bouwmeesters (25 jaar), Mia Heutinck (40 jaar), Marietje Stotelder (40 jaar), Ria Bleumink (40 jaar), Rikie Roting (40 jaar) en Joop Berendsen (50 jaar). Ze werden persoonlijk toegesproken, ontvingen een bloemetje en krijgen binnenkort een speldje van de KNGU.


Van Dam bij Picker Reds

EIBERGEN - Mathieu van Dam, de oud-international, was vorige week bij de jeugd van de BC Picker Reds op bezoek en verzorgde enkele trainingen gericht op samenspel en teamwork. De imponerende verschijning van de Vriezenvener, gekoppeld aan zijn luide basstem, zorgde ervoor dat hij steeds de volledige aandacht had van de jonge Reds-spelers. Het is de bedoeling dat Van Dam over enkele weken nogmaals naar Eibergen komt om de voortgang van de teams te beoordelen op het gebied van samenspel en teamwork.