Zsa Zsa van der Vlugt met Blacky. Foto: PR
Zsa Zsa van der Vlugt met Blacky. Foto: PR Foto: Verona Westera

ProWonen koop woningen voor statushouders

Vervolg voorpagina

De vluchtelingencrisis is nog niet ten einde en de gemeente verwacht dat Berkelland opnieuw een groep statushouders een thuis mag bieden. Als dat niet in bestaande woningen van ProWonen kan, dan gaan de gemeente en ProWonen opnieuw op zoek naar alternatieven.
In de meeste gevallen zijn het woningcorporaties die voor woonruimte voor mensen met een verblijfsvergunning zorgen. Niet alleen omdat het nu eenmaal een taak van ProWonen is, maar ook omdat de wooncorporatie vindt dat mensen een thuis verdienen. Vluchtelingen met een verblijfsvergunning hebben de asielprocedure al doorlopen en hebben nu met urgentie recht op een woning. Samen met de gemeente Berkelland zoekt ProWonen naar mogelijkheden om het grote aantal urgent woningzoekenden te huisvesten. Dat doen zij vooral in bestaande huurwoningen, maar gezien de grote taakstelling van het Rijk en vraag naar huurwoningen in Berkelland kiezen gemeente en ProWonen ook voor de aankoop van woningen en mogelijk andere opties.

Inburgering
De gemeente geeft in samenwerking met Vluchtelingenwerk begeleiding bij de inburgering en kiest bewust voor gespreide locaties om inburgering te bevorderen. In Berkelland worden al jaren lang statushouders in woningen van ProWonen gehuisvest. In 2015 ging het hierbij om 69 vluchtelingen met een verblijfsvergunning (145 in 2016).


Pasruiters in de prijzen

NEEDE - Afgelopen weekend hebben leden van de Pasruiters deelgenomen een een wedstrijd dressuur en bixiewedstrijden in Vragender.

Op zaterdag won Chantal Nijhof twee keer de eerste prijs in de M1, cat B met Big Bears Unox en behaalde Esmee Tijdhof met De Goede Ree's Crimson een tweede plaats in de L2 cat D/E.

Op de Bixiewedstrijd haalde Zsa Zsa van der Vlugt met haar pony Blacky een eerste en tweede plaats.