De homepage van het platform InEibergen.
De homepage van het platform InEibergen. Foto: Verona Westera

Platform InEibergen is voor en door Eibergen

EIBERGEN - Het is een goed tandem, de EOV en de VVV Eibergen. Sinds 2013 hebben ze de handen ineen geslagen en is er gewerkt aan de basis van een unieke website, het platform InEibergen. Doel van dit interactieve platform is de promotie van Eibergen in al haar facetten naar de in- en omwonenden. Het betreft kunst en cultuur, winkelen, overnachten, uitgaan en dienstverlening. Daar komt bij dat er een sterke organisatie is bedacht die de actualiteit, vindbaarheid en doorontwikkeling beheert. Een aandachtspunt dat maar al te gemakkelijk wordt vergeten, waardoor bestaande initiatieven aan actualiteit inboeten.

Door Rob Weeber

Maarten Reimers is lid van de EOV en een van de initiatiefnemers van het platform: "Vanaf 2013 zijn we onder meer samen met Rudi Schreuders, bestuurslid van de VVV Eibergen en het EOV, een jaar bezig geweest met alleen maar de voorbereidingen, het zogenaamde programma van eisen. We hebben een sterke strategische partner ingehuurd, de firma Marotura, die veel ervaring heeft met de driehoek mens, digitale wereld en techniek. Alleen als je de behoefte van je publiek kent, weet je welke techniek je moet inzetten en kun je groeien met de business. Uiteindelijk hebben we maar een doel en dat is meer mensen naar Eibergen halen en laten verblijven."

Vindbaarheid en gebruiksgemak/functionaliteit boven het plaatje dat je ziet, dat was het belangrijkste uitgangspunt bij de start. Dus werd er een zoekwoordenanalyse gedaan die de site hoog in de Google ranking moest houden. En dat is gelukt. De site wordt inmiddels al meer dan 1300 keer per maand bezocht volgens de statistieken van Google Analytics. De site is modulair opgebouwd en dynamische en interactief van aard. De basis is de database van alle EOV leden, de NAW, de link naar de eigen site en de plattegrond. Daarnaast is er aandacht voor actualiteit in de vorm van bijvoorbeeld de nieuwsbrief, de rubriek 'ondernemer van de maand' en de verbinding met de diverse social media, zoals Facebook en Youtube. Een voorbeeld van het gebruiksgemak is de mogelijkheid om je online voor evenementen op te geven. Bijkomend voordeel is dat de gegevens direct in de databank worden verwerkt, waardoor er een volgende keer gericht marketing kan worden bedreven.
Voor de toekomst staan onder meer zaken als digitaal winkelassortiment, de verbinding tussen de website van de winkelier en het platform en een samenwerking met de Historische Kring Eibergen op de wensenlijst. Bezoekers van het Platform kunnen bijvoorbeeld wel het programma van de beide theaters bekijken, maar nog geen kaartje kopen. Daarnaast bestaat er veel interesse voor historisch Eibergen. Allemaal doorontwikkelingen die gezamenlijk door de EOV en de VVV Eibergen betaald gaan worden.
Om het succes van het platform InEibergen vast te houden, is er recent een nieuwe webredactie gevormd, bestaande uit 3 jonge dames die qua opleiding die specialiteiten in huis hebben die nodig zijn voor de actualiteit en de (door)ontwikkeling van het platform. Ze hebben onder meer gedegen kennis van zoekmachineoptimalisatie en Google Analytics. Maar ook van moderne digitale communicatiemiddelen als blog en vlog (video-blog). Zij maken daarmee nieuws over bijvoorbeeld mode of culinaire evenementen dat bestaand en nieuw publiek moet aantrekken. Alles is gericht op de promotie van de aantrekkingskracht en het brede, laagdrempelige aanbod van Eibergen. "Pas als de Duitsers vanuit Winterswijk rechtsomkeer maken, is er tevredenheid in Eibergen!"

Voor meer informatie over Eibergen en het platform InEibergen: www.ineibergen.nl


Paaseierenactie Sp Neede

NEEDE - Vorig jaar is Sportclub Neede gestart met de verkoop van eieren met Pasen, waarbij de opbrengst compleet te goede kwam aan materialen voor zowel jeugd als senioren van de vereniging.Ook dit jaar is deze verkoopactie. Op zaterdag 12 en 19 maart gaan vrijwilligers van Sportclub Neede in de gemeente Berkelland huis aan huis proberen de eieren te verkopen. De eieren zijn verpakt in speciale Sportclub Neede doosjes en voorzien van een uniek lotnummer. Prijs per doosje is € 2,50, dit is dus inclusief een uniek lotnummer. Leden kunnen via de site, middels digitale bestellijsten hun aantallen doorgeven. De eieren kunnen dan de week voor Pasen opgehaald worden in het clubgebouw. Vrijdag 11 maart wordt middels een ludieke actie het startsein gegeven voor deze paaseierenactie.

De actie wordt gepromoot in Neede. Foto PR Sp Neede.