Van links naar rechts: Annemijn Salomons, Ilsa Beeftink, Suze Assendelft, Naomi Loffeld, Fabienne Enklaar. Foto: PR Foto: Verona Westera

Nippon Judo Achterhoek pakt prijzen op district toernooi

BERKELLAND - Afgelopen zaterdag waren de districtskampioenschappen Oost- Nederland. De beurt was nu aan de categorie tot 12 jaar in de ochtend en in de middag mocht de categorie tot 18 jaar laten zien of ze zich konden plaatsen voor het NK in Leek op 9 april.

De twee jongens en de twee meiden die in de categorie tot 12 jaar meededen, lieten mooie aangeleerde technieken zien en spannende wedstrijden. Jaidy van der Horst, Thom Tiedink en Isabelle Enklaar verloren allemaal één wedstrijd waardoor Jaidy en Isabelle (beiden uit Lochem) een tweede plaats behaalde en Thom (Borculo) een derde plek. Kemi Meulman (uit Barchem) was niet opgewassen tegen haar sterke tegenstanders en greep naast de medailles. In de -12 was geen NK ticket te verdienen.
Eind van de middag waren de meiden -18 aan de beurt om een NK plaats te bemachtigen. Er deden 5 meiden van Nippon Judo Achterhoek mee, ze waren sterk en dat was te zien bij de eindresultaten. Ilsa Beeftink (Zelhem) won al haar wedstrijden met een ippon dit was een sterke terugkeer van haar, na 9 maand blessureleed. Annemijn Sallomons (Hengelo Gld) behaalde een tweede plaats. Naomi Loffeld (Ruurlo) en Suze Assendelft (Lochem) behaalde allebei een derde plaats. Alle vier de judoka's gaan deelnemen aan het NK in Leek.