René Swienink wijst naar de nieuwe locatie van het kantoor- en winkelpand van de VVV Ruurlo. Foto: Jan Hendriksen
René Swienink wijst naar de nieuwe locatie van het kantoor- en winkelpand van de VVV Ruurlo. Foto: Jan Hendriksen Foto:

STAR wil meer kunst in centrum van Ruurlo

Vervolg voorpagina

Overeenkomst
Deze laatste woorden worden beaamd door voorzitster Barbara Bodegom van KunstKring Ruurlo. "We zijn inderdaad al langere tijd op zoek naar een geschiktere expositieruimte in het centrum van Ruurlo dan onze huidige expositieruimte in 't Kulturhus. Over het aanbod van de STAR zijn we inmiddels intensief in gesprek.

Of het uiteindelijk resulteert in een overeenkomst dat is nog niet duidelijk. Dat zal vooral afhangen van de financiële voorwaarden." De STAR hoopt met dit initiatief de aanzet te geven tot Ruurlo als dorp voor en van de kunst.

Landelijk licentie
VVV Hartje Achterhoek waarvan zoals eerder gezegd VVV Ruurlo deel uitmaakt, heeft zijn licentie met VVV Nederland voor volgend jaar met een jaar verlengd. "We hadden graag een licentie voor een langere termijn met VVV Nederland willen afsluiten maar daartoe was de landelijke organisatie jammer genoeg niet bereid. "Op deze manier kun je geen langere termijn visie uitvoeren", aldus René Swienink die laat weten dat inmiddels het Toeristisch Informatie Punt Eibergen en Toeristische Informatie Borculo (TIB) hebben laten weten uit de STAR te stappen. De vestiging van VVV Neede blijft onder de vlag van de STAR volgend jaar nog wel licentiehouder. VVV Nederland is de licentiegever van het VVV-merk en de netwerkorganisatie van de Destinatiemarketing (DMO)/VVV organisaties in Nederland.

Gesloten
Van maandag 2 januari tot en met dinsdag 10 januari is de VVV Ruurlo gesloten. In deze periode vindt de verhuizing plaats. Vanaf woensdag 11 januari is het VVV kantoor weer geopend.