René Swienink wijst naar de nieuwe locatie van het kantoor- en winkelpand van de VVV Ruurlo. Foto: Jan Hendriksen.
René Swienink wijst naar de nieuwe locatie van het kantoor- en winkelpand van de VVV Ruurlo. Foto: Jan Hendriksen. Foto:

VVV verhuist naar naburig pand

STAR wil meer kunst in centrum van Ruurlo

Ruurlo – De vestiging Ruurlo van VVV Hartje Achterhoek verhuist per 1 januari van Kerkplein 18 naar het naburige leegstaande pand aan Kerkplein 20. Met de verhuizing wordt de VVV winkel- en balieoppervlakte verdubbeld van 72 naar 146 vierkante meter.

Door Jan Hendriksen

"De verhuizing is een zeer bewuste keus. Op deze manier kunnen we ons straks nog beter presenteren. Zeker nu volgend voorjaar het museum MORE haar dependance in Kasteel Huize Ruurlo opent", zo verklaart voorzitter René Swienink van Stichting Toeristische Activiteiten Ruurlo (STAR) die onder meer de Ruurlose vestiging van VVV Hartje Achterhoek exploiteert alsmede de doolhof aan de Hengeloseweg

De STAR is voor de nieuwe Ruurlose VVV locatie een huurovereenkomst van vijf jaar aangegaan met woningcorporatie ProWonen die eigenaar is van het winkel- en woonappartementencomplex De Marke. Met de verhuizing komt de huidige VVV locatie inclusief het politiekantoor vrij voor een eventuele huisvesting van een kunstgalerie (109 m2). Daarover is de STAR in gesprek met Kunstkring Ruurlo (KKR) en Berkelland Art (B-Art) en de Stichting Lochemse Kunstfactor die aangehaakt is bij B-Art. Met de komst van de dependance van het museum wil de STAR namelijk meer kunst in en naar Ruurlo zien te krijgen. "Gezien het verwachte aantal bezoekers aan het museum MORE in Ruurlo, naar verwachting 50.000 per jaar, moet het voor kunstenaars toch interessant zijn om de kunstliefhebbers ook de door hen gemaakte schilderijen, beelden onder de aandacht te brengen. Daarnaast hopen we met het toenemen van het aantal bezoekers en toeristen ook een boost te kunnen geven aan de plaatselijke economie", zo verklaart Swienink. STAR heeft de Ruurlose ondernemers inmiddels gewezen op de economische activiteiten in Gorssel waar sinds dit jaar het museum MORE is geopend. Vorige week dinsdag vonden gesprekken plaats tussen de ondernemers, STAR en de gemeente Berkelland om te kijken op welke wijze de bezoekers aan het kasteel ook naar het centrum zijn te krijgen. "Maar dan moet daar ook iets geboden kunnen worden. In de gemeente Berkelland zijn talrijke kunstkringen en stichtingen waar de plaatselijke kunstenaars zijn ondergebracht en van tijd tot tijd hun werk presenteren in onder meer het gemeentehuis in Borculo en 't Kulturhus in Ruurlo. Het is alleen jammer dat zo weinig mensen de moeite nemen om de daar getoonde exposities te bezoeken. De tentoongestelde werken verdienen meer aandacht", aldus Swienink.


Lees verder op pagina 15