Coby Ooteman van Fora reikte de cheques uit. Foto: PR
Coby Ooteman van Fora reikte de cheques uit. Foto: PR

Fora schenkt 3500 euro aan vijf Ruurlose initiatieven

Ruurlo – Stichting Financiële Ondersteuning Ruurlose Activiteiten (Fora) deelde vorige week in totaal 3500 euro uit aan initiatieven die de bevolking van Ruurlo ten goede komen. Vijf initiatieven konden rekenen op een financiële bijdrage.

Door Jan Hendriksen

Fora is voortgekomen uit de voormalige Huurdersvereniging Ruurlo. Fora doneert jaarlijks een bijdrage voor een aantal evenementen, dan wel initiatieven die de leefbaarheid in het dorp ten goede komen. Terwijl er in 2015 nog slechts een beperkt aantal aanvragers was, bleek de oogst in 2016 aanmerkelijk groter en er moesten er helaas zelfs aanvragen onbeloond blijven.

Dit jaar is de keuze van de schenkingen gevallen op het in stand houden van het Bevrijdingsconcert van Stichting 4-5 mei Commissie Ruurlo (250 euro), de muziekactiviteiten voor de bewoners van De Garven (500 euro), voor het ondersteunen van de evenementen meerdaagse van het Ruurlose muziek-, theater- en spektakelfestival Reurpop (750 euro), het oprichten van ontmoetingscentrum 't Dorpshuis Ruurlo (1.000 euro) en voor het inrichten van het nieuwe peuterbad van Stichting Zwembad Ruurlo bij openluchtzwembad De Meene (1.000 euro).
Uit handen van penningmeester Coby Ooteman van Fora mochten de afgevaardigden de gelden in ontvangst nemen.