Het lustrumconcert van Sophia's Lust leverde aan het slot van het schitterende concert  een vol podium op. Foto: ThograPictures Ruurlo.
Het lustrumconcert van Sophia's Lust leverde aan het slot van het schitterende concert een vol podium op. Foto: ThograPictures Ruurlo. Foto: Jan Hendriksen

Kippenvel bij overweldigend
concert Sophia's Lust á gogo'

Ruurlo – 'Kippenvel momenten'. Dat leverde het boeiende en afwisselende lustrumconcert 'Sophia's Lust á gogo' zaterdagavond 12 november op. Aanwezigen konden bijna drieënhalf uur genieten. Met dank aan al die muzikanten, zangers en zangeressen die medewerking verleenden aan dit unieke concert in sporthal 't Rikkenhage in het kader van het 155-jarig bestaan van de Ruurlose muziekvereniging.

Door Jan Hendriksen

Het lustrumconcert was kolossaal wat bezetting betreft. En dat leverde bijna een halve sportzaal aan podiumelementen op, maar ook aan publiek. Niet alleen het harmonieorkest van Sophia's Lust onder leiding van dirigent Mark ten Breul werd met bijna dertig oud-leden en enkele 'Berkellandse muzikanten' uitgebreid. Ook bij de slagwerkgroep onder leiding van instructeur Jan Kreunen waren diverse oud-leden ingestroomd. En met medewerking van het Ruurlose Meidenkoor @Seven, de plaatselijke band Joint Adventure, pianiste Emma van Wijngaarden en de solozangers Wim Meerbeek en Jasper van den Brink en zangeres Rianne Loskamp werd het een indrukwekkend muziekfeest waarbij bekende muziekstukken en popsongs uit de Top2000 centraal stonden. Diverse combinaties werden er gevormd. En dat leverde een fantastische muziekavond op. Hoe toepasselijk. Het harmonieorkest opende samen met Joint Adventure natuurlijk met het het intro nummer van de Top2000 en met het nummer 'Music' van John Miles waarbij Rianne Loskamp de zang voor haar rekening nam. Na een 'Santana Medley' en 'Mr. Bleu Sky' van ELO van het harmonieorkest was het de beurt aan de slagwerkgroep die zich direct van haar sterke kant liet zien met het nummer 'Power' gevolgd door 'Djembebé' en 'Alegria'.

Spontaan
Een spontaan openingsapplaus was er voor de zeventienjarige zanger Jasper van den Brink uit Zutphen die samen met het harmonieorkest vol uithaalde met 'New York, New York' van Frank Sinatra. @Seven combineerde het eerste nummer 'Somebody to Love' van Queen met Joint Adventure om met 'Love you more' van Racoon te vervolgen. Het harmonieorkest sloot het eerste van drie muziekblokken af met 'Sorry' van Kyteman waarbij de trompettisten Arjan Ribbers en Thomas Roesink solistisch vanuit de zaal zich bij het orkest voegden en muzikaal indruk maakten. In het tweede 'muziekblok' schoven na een 'Black Light' act van de slagwerkgroep bij vijf nummers bijna dertig oud-leden aan in het harmonieorkest. 'Bakerstreet' van Gerry Rafferty, 'Imagine' van John Lennon, 'Het Dorp' van Wim Sonneveld, 'Africa' van Toto en 'Feeling good' van Michael Bublé werden in combinatie met onder meer @Seven, Wim Meerbeek, Jasper van den Brink, Joint Adventure en de slagwerkgroep gespeeld.

Terecht
Het derde en laatste 'blok' werd door het harmonieorkest geopend met het nummer 'Bohemian Rhapsody' van Queen dat vele jaren in de Top2000 op nummer een stond. Ook in dit blok was er evenals in het tweede blok weer ruimte voor de blazerssectie van Sophia's Lust samen met Joint Adventure. Dit keer in het verrassende nummer 'One Step Beyound' van Madness met als solisten Marijke Druif (saxofoon) en Arjan Ribbers (zang). In onvervalst Amsterdams accent en in zijn bekende zwarte outfit vertolkte Wim Meerbeek, die ook als presentator tijdens het concert optrad, samen met het orkest 'Zij gelooft in mij' van André Hazes. Als 'uitsmijter' kwamen alle muzikanten en medewerkers op de bühne tijdens het nummer 'Brand new Day' van The Wiz dat in de toegift met een terecht staand applaus en door het publiek werd meegezongen. De boeiende en afwisselende muziekavond galmde nog lang na tijdens de 'After Party' met medewerking van Joint Adventure waarbij de volgende keer wat meer aandacht mag worden besteed aan de 'zaal aankleding'. Want die ontbrak jammer genoeg,.