Omdat de 'Pietenmobiel' het begaf stapte de Sint en zijn hoofdpiet spontaan in de kar van De Schaddenstekkers. Foto: Jan Hendriksen
Omdat de 'Pietenmobiel' het begaf stapte de Sint en zijn hoofdpiet spontaan in de kar van De Schaddenstekkers. Foto: Jan Hendriksen

Sint groots onthaald in Ruurlo en Borculo

Ruurlo/Borculo – Zowel in Ruurlo als in Borculo werd Sinterklaas afgelopen weekeinde groots onthaald door honderden kinderen.

Door Jan Hendriksen

In Ruurlo werd het geduld van de kinderen zondag op de proef gesteld, voordat ze de goedheiligman een handje konden schudden. Er was enige paniek. Op het station bleef het namelijk akelig leeg omdat er afgelopen weekeinde aan het spoor werd gewerkt. De treinen waren uit de 'vaart genomen'. Maar gelukkig leverde de zoektocht van wethoudster Marijke van Haaren van de gemeente Berkelland en voorzitter Henrike Lobbes van de Ruurlose Ondernemers Vereniging, die beiden de Sint officieel welkom zouden heten, concreet iets op. Sint en zijn Zwarte Pieten kwamen namelijk vanuit de Spoorstraat met een heuse 'Pietenmobiel' aan in Ruurlo. Het vervoermiddel begaf het overigens toen de Sint achter de muzikanten van muziekkapel De Schaddenstekkers aan richting Ruurlo wilde rijden. Spontaan klom de Sint met zijn hoofdpiet op de kar van de muziekkapel. De kinderen werden bij café-restaurant De Keizerskroon vermaakt met een poppenkastspel van Het Land van Jan Klaassen, waarbij de Sint natuurlijk ook aanwezig was.
Zaterdag kwam Sinterklaas en maar liefst twintig pieten varend op de zomp De Fute over de Berkel al in Borculo aan. Wethoudster Patricia Hoytink vertegenwoordigde daar de gemeente Berkelland. Sint reed gezeten in een koets door de stad en stopte even bij de Joriskerk waar er door de pieten volop werd gedanst maar natuurlijk maakten de pieten daar een 'rommeltje' van. Vooral de bak-pieten waren moeilijk tot orde te roepen. Hierna ging het gezelschap naar muziekcentrum De Volharding waar de kinderen een feestje vierden.