Lucky Luke en De Daltons vorig jaar tijdens de Reurlse Winterdag. Foto: Jan Hendriksen
Lucky Luke en De Daltons vorig jaar tijdens de Reurlse Winterdag. Foto: Jan Hendriksen Foto:

Bushcraft vervangt Reurlse Winterdag

Nieuw initiatief van een aantal Ruurlose ondernemers

Ruurlo – De Reurlse Winterdag, een mengeling van een kerstmarkt en een braderie; Steevast stond de Winterdag bijna twee decennia lang op de tweede of derde zondag van december op de activiteitenagenda in Ruurlo. Dit jaar echter niet meer. De Reurlse Winterdagcommissie, onder auspiciën van de Ruurlose Ondernemers Vereniging, gaf in de loop van dit jaar aan zich terug te trekken uit de organisatie van dit evenement.

Door Jan Hendriksen

"Vanuit het bestuur van de ROV hebben we vervolgens nadrukkelijk geprobeerd om nieuwe mensen voor deze commissie te vinden. We kregen echter geen voltallige commissie bij elkaar om die dag vorm te geven. Vanuit de ROV hebben we dan ook besloten dat er dit jaar geen Reurlse Winterdag wordt georganiseerd", zo verklaart Alianne Koning namens het secretariaat van de ROV. Wel zullen de ondernemers Rob Teunissen (Teunissen Mode), Sven Bonsel (Sven voor Ogen), Wiljo Kuenen (Keurslager Kuenen) en Henri Lievestro (Lievestro Brood & Banket) op persoonlijke titel een nieuw kleinschaliger evenement gaan organiseren op zondag 11 december. Dit evenement vindt in de Dorpsstraat tussen de Zuivelweg en de Esweg en aan de noordzijde van de Dorpskerk plaats. Over de inhoud kan Rob Teunissen nog niet alles vertellen. "Maar we gaan iets in de trend van een Buschcraft organiseren onder de titel 'Reurls Winterplein' of 'Natuur(lijk) Ruurlo'.

Bushcraft
Bushcraft is een verzamelnaam voor vaardigheden die nodig zijn om in de natuur te verblijven en die zo aangenaam mogelijk maken. Bushcraft is populair: kijk maar naar de vele tv-programma's op zenders zoals Discovery Channel. Natuur is niet alleen om naar te kijken, maar ook om te gebruiken. We zullen de locatie dan ook met een dikke laag bladeren gaan bedekken om een optimale sfeer voor het evenement te creëren."

Marco Groot Jebbink die vele jaren een actieve rol speelde binnen de Reurlse Winterdagcommissie vindt de stopzetting van de Reurlse Winterdag jammer.. "We hebben jarenlang met veel enthousiasme een evenement georganiseerd dat aansloeg bij het publiek in zowel Ruurlos als de regio. Het is dan ontzettend jammer dat de Reurlse Winterdag dit jaar na bijna twee decennia van de activiteitenagenda verdwijnt."