De verkeersregelaars Peter Lankveld (l)  en Wilco Bosman zorgden voor een veilige oversteek over de Groenloseweg. Foto: Jan Hendriksen
De verkeersregelaars Peter Lankveld (l) en Wilco Bosman zorgden voor een veilige oversteek over de Groenloseweg. Foto: Jan Hendriksen Foto: Jan Hendriksen

Motorrijder gewond bij off the roadrit

Ruurlo - Tijdens de off the roadrit van Motorclub Ruurlo, afgelopen zondag, kwam een deelnemer ten val. Het slachtoffer is per traumahelikopter naar het ziekenhuis in Nijmegen gebracht. De toestand van de rijder is bij het afsluiten van deze krant nog onbekend. Hoe het ongeval kon gebeuren is niet duidelijk.

Door Jan Hendriksen

Bijna jaarlijks wordt het deelnemersrecord van de off the roadrit van Motorclub Ruurlo verbroken. Zo ook afgelopen zondag. Vanaf café-restaurant De Duif in 't Ruurlose Broek gingen maar liefst 950 deelnemers van start.
De ruim 52 kilometer lange rit voerde de rijders, die uit heel Nederland naar Ruurlo waren gekomen, over grotendeels onverhard terrein en bestond naast enkele bospassages uit houtsingels en maisakkers. Ook de Kovercrossbaan aan de Batsdijk die Motorclub Ruurlo zondag 23 oktober tijdens de Kovercross had gebruikt werd aangedaan.
Meer dan tachtig vrijwilligers van MC Ruurlo kwamen in actie om de rit in goede banen te leidden. Zo waren er drie oversteken over de Groenloseweg waar verkeersregelaars werden ingezet. Ook waren er vrijwilligers die de motoren keurden voordat ze van start gingen. Opvallend is dat het aantal quads rijders ten opzichte van de solomotoren jaarlijks groter wordt.