Symbolisch verbonden de gasten elkaar tijdens de opening van 't Dorpshuis Ruurlo. Foto: Jan Hendriksen
Symbolisch verbonden de gasten elkaar tijdens de opening van 't Dorpshuis Ruurlo. Foto: Jan Hendriksen

Verbinding in de samenleving doel van 't Dorpshuis

Zaterdag was de officiële opening

Ruurlo – 'Verbindingen in de samenleving leggen voor Ruurloërs en door Ruurloërs. Een plek waar je komt voor ontmoetingen, gezelligheid, activiteiten en ondersteuning.' Dat is de doelstelling van de initiatiefnemers van 't Dorpshuis Ruurlo. Na ruim een maand bestaat er op de dinsdag- en vrijdagmorgen al een redelijke belangstelling voor de inloopmogelijkheid. "Er is al een aantal enthousiaste bezoekers geweest. Door alle publiciteit weten belangstellenden de plek in de bibliotheek van Ruurlo al goed te vinden. Maar het initiatief heeft tijd nodig", zo verklaarde voorzitter Joep Roumen van Stichting 't Dorpshuis Ruurlo zaterdagmiddag tijdens de officiële opening van 't Dorpshuis.

Door Jan Hendriksen

De opening werd letterlijk en figuurlijk gestalte gegeven op een manier waaruit het thema 'Verbinding in de samenleving' sprak. Middels een oranjelint verbonden de mensen zich met elkaar tijdens de opening.

De opening werd opgeluisterd door muziek van een aantal djembé spelers en door een tweetal clowns. Het bestuur en de werkgroep van 't Dorpshuis maakte ook gebruik van de gelegenheid, om Ineke van Rheenen - initiatiefneemster van het eerste uur – in het zonnetje te zetten en haar te bedanken voor haar inzet, haar vrije uurtjes en vooral ook haar doorzettingsvermogen. Ineke nam zaterdag afscheid van de werkgroep.
"Zonder haar zou 't Dorpshuis waarschijnlijk nog niet gerealiseerd zijn", zo zei wethoudster Patrica Hoytink van de gemeente Berkelland tijdens de officiële opening. Hoytink had bewondering voor het doorzettingsvermogen van de initiatiefnemers. "Het was in februari 2014 dat Ineke mij op de plaatselijke weekmarkt aansprak over het initiatief dat zij in gang had gezet. Een prachtig voorbeeld van een burgerparticipatie initiatief dat ik in een later stadium als wethoudster van de gemeente heb ondersteund en wat ik persoonlijk als een 'Doe het samen-samenleving' ben gaan noemen."

Jong en oud
't Dorpshuis Ruurlo is een open en gastvrije plek waar jong en oud elkaar kunnen ontmoeten. Voor een gesprek, een luisterend oor, om een spelletje te doen, om even de krant te lezen of om een kopje koffie of thee te drinken. En uiteraard ook om deel te nemen aan de activiteiten die regelmatig zullen worden georganiseerd.

Suggesties
Het team van 't Dorpshuis staat open voor ideeën. Als bezoeker kan men vertellen waar men behoefte aan heeft. Heeft men een suggestie voor een lezing of een workshop, vindt men een bepaald thema interessant of heeft men een voorstel voor een (buiten)activiteit. Maak de wensen kenbaar bij de gastvrouw of -heer. Zij denken met iedereen mee en kunnen mensen met plannen doorverwijzen.

Informatie
Meer informatie over 't Dorpshuis Ruurlo is te vinden op de website.


www.dorpshuisruurlo.nl