Aan tafel bij Matthijs van Nieuwkerk (r) schoven naast professor Erik Scherder (tweede van rechts) diverse andere gasten aan, waaronder Jose Tesselaar. Foto: Jan Hendriksen
Aan tafel bij Matthijs van Nieuwkerk (r) schoven naast professor Erik Scherder (tweede van rechts) diverse andere gasten aan, waaronder Jose Tesselaar. Foto: Jan Hendriksen

Indrukwekkende benefietavond brengt 17.500 euro op

Boruclo/Ruurlo – Een aantal mensen is ontroerd als Rita en Jacco van Wessel en dochter Fenne er via een skypeverbinding vanuit Atlanta toch even bij zijn tijdens de benefietavond van Stichting Rita. De opbrengst van de avond is bestemd voor de behandeling van Rita. De Ruurlose heeft een hersenstaminfarct gehad en ondergaat in Atlanta een dure behandeling.

Door Jan Hendriksen

Er worden links en rechts traantjes weggepinkt. Middels een spraakcomputer beantwoordt Rita een aantal vragen die Matthijs van Nieuwkerk vooraf aan haar heeft gesteld. Ze kan als gevolg van een hersenstaminfarct niet praten. Aan het eind van de indrukwekkende benefietavond bij Buitencentrum Kerkemeijer kan voorzitter Marco Dijkman van Stichting Rita bekend maken dat de avond maar liefst 17.500 euro heeft opgebracht. Iedere bezoeker doneerde vijftig euro. In totaal heeft de stichting nu 127.000 euro bijeen gebracht om een verdere behandeling van Rita in Amerika mogelijk te maken.
Presentator Matthijs van Nieuwkerk, professor Erik Scherder, de Achterhoekse muziekbands Boh Foi Toch en Crystal Dream, het Ruurlose vrouwenensemble Amazing, de Aaltense zanger en muzikant Jan Wilm Tolkamp, oud-schaatser Moniek Kleinsman, oud-voetballer Martijn Meerdink en de Arnhemse bokser Peter Mullenberg. Ze werkten zaterdagavond allen belangeloos mee aan de benefietavond onder het motto 'Waar zouden we zijn zonder ons brein'. En dat leverde een zeer geanimeerde en humoristische avond op, in de stijl van het bekende televisieprogramma 'De Wereld Draait Door'.

Lees verder op pagina 3