Jakká Frappé op het podium. Foto: PR
Jakká Frappé op het podium. Foto: PR Foto:

Feestje voor 40-jarige Bridge Club Ruurlo

RUURLO - In de zaal van de Tapperij in Ruurlo wordt op zondagmiddag 23 oktober het veertigjarig jubileum van de Ruurlose Bridge Club gevierd. 83 van de 100 leden waren daarbij aanwezig. Na koffie/thee en gebak nam de speciaal samengestelde feestcommissie het heft in handen. Van alle mensen die in die 40 jaar lid zijn geweest, is er nog maar één vanaf het prille begin in 1976 overgebleven. Voor Gerda Magis was er dan ook een bloemenattentie. Ook werd een gouden koffertje uitgereikt aan Joke en Wim van der Mast, die al zoveel jaren voor de bridgende Ruurloërs het koffertjes bridgen verzorgen.

De middag was gevuld met een aantal rondjes bridge spelen afgewisseld met een quiz die in elkaar gezet was door een paar leden van de commissie. Na al het denkwerk was het de beurt aan de band Jakká Frappé, gevormd door eigen leden, om de zaal te vermaken met meezingers en sketches. Ter afsluiting konden aanwezigen een buffet gebruiken.

Uitslagen
Er werd op 26 oktober gewoon weer gespeeld door de leden van de Ruurlose Bridge Club bij De Tapperij. De tweede competitieronde. De uitslagen waren als volgt: A-lijn:1. Peter Hendriks en Frans Uiterwijk 66,37 procent; 3. Inke en Anton Dolphijn 60,12. B-lijn: 1. Joke Gotink en Joost Walter 65,00; 2. Renée Feitsma en Marcel Thuis 56,04; 3. Leny en Jan van Dijk 55,56. C-lijn: 1. Truus en Ino Meijer 58,67; 2. Gerke Kersjes en Els Koch 56,08; 3. Trees en Aloijs Meijer 54,58.


Fietsverlichtingsactie
Repair Café Ruurlo

Ruurlo – Donderdagmiddag 3 november is iedereen van 13.30 tot 17.00 uur weer welkom om kleine huishoudelijke apparaten, kleding, kinderspeelgoed, houtwerk en fietsen langs te brengen bij het Repair Café dat sinds september in de Ruurlose bibliotheek is gevestigd.

Een aantal technische vrijwilligers zal dan bekijken of deze artikelen gered kunnen worden van de storthoop. Deze keer zal ook bijzondere aandacht worden besteed aan de ANWB verlichtingsactie. Een veilige en goed verlichte fiets is heel belangrijk. Met goede verlichting daalt de kans op een aanrijding in het donker met wel twintig procent. Mede met ondersteuning van de plaatselijke fietsenmaker gaat Repair Café proberen de donkere dagen wat veiliger te maken. Iedereen is welkom. Het Repair Café Ruurlo is elke eerste donderdag van de maand van 13.30 tot 17.00 uur geopend.


Auto op zijn kant

RUURLO - Op de Ruurloseweg heeft vrijdagavond 28 oktober een ongeval plaats gevonden tussen twee auto's. Bij het ongeval belande één van de voertuigen op de zijkant en belande in de berm. Bij het ongeval raakt één persoon gewond en is per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Hoe het ongeval kon gebeuren is nog niet duidelijk.

Foto: GinoPress bv