Foto: PR Auto Kolkman
Foto: PR Auto Kolkman Foto:

Victor Rensen na 2 jaar helemaal thuis bij Auto Kolkman

GROENLO - Victor Rensen nu ruim twee jaar actief als directeur van Auto Kolkman. In september 2014 nam hij de zaak over van Bennie Kolkman. En nu, na twee jaar als Hengeloër in Groenlo han hij echt zeggen: de mensen weten dat ik 'de nieuwe baas' ben, maar dat het ook nog steeds het vertrouwde Auto Kolkman is.

Door Mark Ebbers

Want naast behouden wat goed is, blijft Victor zich met Auto Kolkman ook ontwikkelen. Zo is Auto Kolkman, als PCA dealer, sinds kort aangesloten bij AutoSN (Auto Service Netwerk). Samen met andere PCA-dealers (merkspecialisten voor Peugeot en Citroën) Vetos-dealers (Toyota-merkspecialisten). Deze garageformule AutoSN wordt binnenkort nog uitgebreid met universele dealers. Door de samenwerking in de organisatie AutoSN moeten merkspecialisten en universele (niet-merkgebonden) dealers zich nog beter kunnen meten met de merkdealers. AutoSN blijkt een snelgroeiende formule te zijn, het was recent zelfs de hoogste binnenkomer in de 'hitlijst' die daar binnen de branche voor bestaat.
Het is niet zo dat Auto Kolkman door de aansluiting bij de formule nu als het ware een vestiging van een keten wordt. Het blijft Auto Kolkman, zelfstandig en dichtbij. Met nadruk op een-op-eencontact met de klant. "Een vent op de tent," noemt Victor het. "Klanten zijn bij ons geen nummer. Ze worden niet gespamd met automatische mails bijvoorbeeld."
"Wat we wel doen is een kleine, compacte enquête aan mensen voorleggen, na de facturatie," vervolgt hij. "Inmiddels zijn er meer dan 55 geretourneerd. We krijgen een gemiddelde beoordeling van 8,8, een een aanbeveling van 100%."
Tevredenstemmende resultaten dus. En om de klanten nog beter van dienst te kunnen zijn, blijft Auto Kolkman de lat steeds wat hoger leggen. "We kunnen nu tegen nog scherpere prijzen nieuwe auto's inkopen, dat zal de klant merken," aldus Victor. "Nieuw is ook dat we bij auto's die we op onze site aanbieden, mensen nu de mogelijkheid geven om online de leasekosten, bij verschillende leaseconstructies, te berekenen."
Conform de nieuwe wetgeving adverteert Auto Kolkman alleen nog maar met rijklaarprijzen. "Geen bijkomende kosten of verrassingen voor de klant. Voor het genoemde bedrag de klant er zo mee wegrijden."
Naast voor de verkoop van gebruikte en nieuwe auto's blijft het bedrijf natuurlijk het complete pakket aan onderhoud en reparaties aanbieden, en is het een erkend APK-station. "Met ook daarvoor uiterst interessante prijzen," meldt Victor.
En het wordt gewaardeerd: mensen die eenmaal bij Auto Kolkman zijn geweest, blijven bijna altijd klant.
Als onderdeel van een nog steeds groeiend bestand, dat bij Auto Kolkman voor een flink deel bestaat uit wat Victor noemt de "niet te adverteren klantenkring". De mensen die met ons kennismaken door mond-tot-mond-reclame, en dan dus bijna altijd blijven. Soms zijn het zijn bijna de directe buren, uit de tegenover het bedrijf liggende wijk Het Blik.

Auto Kolkman is gevestigd op de hoek van de Borculoseweg en de Thorbeckestraat in Groenlo.