De hamer en de spijkers, klaar voor gebruik. Foto: Jan Hendriksen
De hamer en de spijkers, klaar voor gebruik. Foto: Jan Hendriksen Foto: Jan Hendriksen

'Kopspijkeren' tijdens zeskamp Septemberfeest Ruurlo

Ruurlo – Voor het eerst in de lange traditie van de Interdorpspelen tijdens de Septemberfeesten in Ruurlo wordt er een spel gespeeld waar oog- en handcoördinatie dominant is om de punten te pakken. Vrijdagavond 9 september zal blijken wie van de achttien deelnemende teams het beste is in 'spijkers slaan' en het geven van de juiste antwoorden op de Kopspijkers-vragen.

'Kopspijkers': Een ludiek spel bekend van het televisieprogramma Kopspijkers van Jack Spijkerman, maar voor de Septemberfeesten in een eigen jasje gegoten door de Interdorpcommissie van Oranjevereniging Ruurlo. Alle juiste antwoorden worden gegeven door 'bekende' Ruurloers die op geheel eigen wijze hun antwoord toelichten. Verrassend om te zien. Komt dat dus allemaal bekijken tijdens het eerste 'Zeskampspel' dat plaatsvindt op vrijdag 9 september om 19.00 uur in de kleine tent op de Blikmansweide.

Spijkers in Reurle Neugt Oe
"Vroeger kende men de Dorpenloop op de vrijdagavond, jarenlang de eerste activiteit tijdens de Zeskamp. Nu is het verzinnen van een spel op de vrijdagavond een behoorlijke uitdaging. Je wilt de motivatie van de teams stimuleren maar je bent ook beperkt omdat het al eerder donker wordt. Het is dus een hele uitdaging optimaal vermaak en team gedrevenheid te combineren. We hopen dat met Kopspijkers voor elkaar te hebben", zo verklaart pr-man Jan Koolschijn van Oranjeverenging Ruurlo het nieuwe spelelement. De Zeskamp wordt zaterdagmiddag 10 september om 15.00 uur vervolgt met een viertal spelen op de Blikmansweide. De prijsuitreiking vindt zaterdagmiddag na afloop in de grote feesttent op de Blikmansweide plaats.

Gereduceerde muntprijs
Tijdens het eerste Zeskampspel geldt de gereduceerde muntprijs van € 1,75 (geldig tot vrijdagavond 9 september 21.00 uur). Deze speciale munten worden uitgegeven voor het Stratenfeest met de Duitse avond op donderdag 8 september en voor de Oranjeborrel en het eerste Zeskampspel op vrijdag. De munten zijn verkrijgbaar tot en met 7 september bij de Tapperij, De Noaber en het Snackhuus. De munten zijn niet in te wisselen maar wel weer volgend jaar te gebruiken.