Gezellig tafelen met 120 disgenoten.
Gezellig tafelen met 120 disgenoten. Foto: Alice Rouwhorst

Eten onder de sterrenhemel

Borculo – Het erf van de Lebbenbrugge was het decor van het Achterhoekse pop-up streekrestaurant Gaon Etten. Afgelopen vrijdag stonden daar in de boomgaard met oude fruitrassen strak in het gelid lange tafels met spierwit linnen en roodgeblokte servetten opgesteld wachtend op de gasten.

Door Alice Rouwhorst

Het was de vierde keer in een reeks van 28 dat Gaon Etten onder de blote sterrenhemel plaatsvond. Honderdtwintig gasten genoten van deze unieke zwoele zomeravond van een drie-gangen menu. Unicum was ook dat er deze avond drie wolkjes in het Nederlandse luchtruim overschoven en één daarvan zijn bescheiden ballast even loosde op de hoofden van de eters en hun borden met het overheerlijke hoofdgerecht. Ondanks deze spettertjes gingen alle gasten onverstoorbaar verder met hun levendige gesprekken en spetterden de muzikale vonken bij het duo Dianne Marsman en Martin Essink na deze gang er weer vanaf. Zij zorgden aan het begin van de avond en tussen de gangen door voor mooie luisterliedjes in het Achterhoeks.
Na een prachtige zonsondergang die de horizon oranje kleurde, werd het schemerig en eenmaal donker werd de tuin verlicht door de vele sterren en de kleine peertjes die aan een slinger in de boomgaard hingen. Deze ambiance samen met het smakelijke eten van producten uit de streek maakte het wederom een fantastisch geslaagde Gaon. Na de koffie kregen de gasten, zoals altijd een 'metnemtoete' mee met daarin informatie over het menu en de producenten, over de Lebbenbrugge, Borculo en activiteiten in de Achterhoek. Van uitgeverij KunstMag een boek met de titel 'De Boer Op!' De volgende Gaon is in Aalten op 30 september. Waar precies, dat blijft nog even geheim, maar het wordt sowieso weer een bijzondere plek.


www.gaon.nl, www.lebbenbrugge.nl