De gasten en vrijwilligers van de Zonnebloem Ruurlo genoten volop van het reisje. Foto: PR.
De gasten en vrijwilligers van de Zonnebloem Ruurlo genoten volop van het reisje. Foto: PR. Foto: Jan Hendriksen

Zonnebloem naar klompenkunstenaar

Ruurlo – Zonnebloem Ruurlo verzorgde woensdag 24 augustus een uitstapje voor haar gasten en vrijwilligers naar Luttenberg. Onder tropische weersomstandigheden vertrok de bus om half elf van het Zuivelplein met 46 goedgemutste passagiers aan boord.

De chauffeur trakteerde de deelnemers op een mooie toeristische route. Via Markelo en de Borkeld ging het naar Luttenberg. Hier genoot men op het terras van CR Spoolder van een lunch. Daarna wandelde men naar klompenatelier Dijkman. Martin Dijkman gaf hier een demonstratie ambachtelijk klompen maken. Hij vertelde hier met veel humor over. Ook had hij de Nachtwacht nagemaakt van 30.000 kleine klompjes, deze in de juiste kleur geschilderd en daarna op een groot bord geplakt van 3.50 bij vijf meter. Hij had hier drie jaar aan gewerkt. De bezoekers vonden het indrukwekkend om te zien. Met zijn show reist hij de hele wereld over naar allerlei beurzen om Nederland te promoten. Ook heeft hij er een winkel bij met souvenirs en snuisterijen op klompengebied. Door menigeen werd hier iets gekocht voor het thuisfront. Na het nuttigen van een kopje koffie met klompenkoekje ging het weer richting Ruurlo, ditmaal over de Holterberg waar de heide mooi in bloei stond. De volgende activiteit is een roofvogelshow op 28 september. Opgave is nog mogelijk bij Joke van der Heiden.


Henk Heinneman wint natourvlucht PV Roderlo

Ruurlo – Henk Heinneman is zaterdag winnaar geworden van de eerste vlucht van natour voor oude en jonge duiven van Postduivenvereniging Roderlo. De duiven werden zaterdag om 8.30 uur gelost vanuit Tienen in België met een oost – noord – oosten wind. De afstand naar Ruurlo bedroeg 176 kilometer. De eerste duif werd om 11.03 uur geklokt door Henk Heinneman. De uitslag: H.J. Heinneman 13-10-11-15-20-22-27; J.H.J. Meulenveld 2-6; Gebr. Meulenveld 4-5-7-8-9-12-13-14-16-17-19-21-23-24-25-26; J. Ras 18-28.