Arno en Elles Nijhuis, vol trots voor hun Carwash. Foto: Peter Vorderman
Arno en Elles Nijhuis, vol trots voor hun Carwash. Foto: Peter Vorderman Foto:

Carwash Nijhuis opent op 1 september

Borculo – Aanstaande donderdag 1 september is Borculo weer een autowasstraat rijker. Arno en Elles Nijhuis leggen er momenteel de laatste hand aan. De carwash is gelegen aan de Ruurloseweg 45 in Borculo, op het complex waar ook autobedrijf Auto Berkelland en tankstation Tango zijn gevestigd.

Door Peter Vorderman

Arno Nijhuis (39) kent de kneepjes van wasstraten, hij heeft er jarenlang als monteur gewerkt en heeft ook volledige wasstraten gebouwd. "Hieruit is de ambitie gegroeid om iets voor mezelf te beginnen. De al 3 jaar leegstaande wasstraat van Wassink bood me de mogelijkheid", aldus Nijhuis. Hij is al ruim een half jaar bezig met het project, dat deze week tot de opening leidt.

Service
Service is het sleutelwoord dat Arno hoog in het vaandel heeft staan. "Alle auto's krijgen een handmatige voorwas, zodat ook de moeilijke hoekjes schoon worden. De velgen worden volledig schoon gespoten met een zuurvrije velgenreiniger en op verzoek wordt hulp verleend bij het inrijden van de wasstraat. Hiernaast bieden we onze klanten een kopje koffie aan tijdens het wachten en kan gratis van de zware stofzuigers gebruik worden gemaakt", aldus Nijhuis. De machines van de carwash zijn voorzien van zachte autovriendelijke softecs borstels. De washoogte is 2.60 meter, wat hoger is dan gebruikelijk in standaard wasstraten.

Toekomstplannen
Vergevorderde plannen bestaan er al om een kleine shop met zitje bij de carwash te plaatsen. Hiernaast worden er twee extra wasboxen bijgebouwd, voor de 'was-het-zelvers'. De uitvoering van deze plannen neemt nog enkele maanden in beslag. Een trotse Nijhuis: "Hiermee hoop ik de in het verleden al goed draaiende carwash een langdurig nieuw leven in te blazen"

Opening
Carwash Nijhuis gaat donderdag 1 september open. De wasstraat is 7 dagen per week geopend. In de periode 1-10 september kan tegen sterk gereduceerde tarieven gebruik worden gemaakt van de carwash. De openingstijden en meer informatie is te vinden op de website.


www.carwashnijhuis.nl