Dagelijks gingen de deelnemers van het VVV kantoor aan het Kerkplein van start. Foto: PR.
Dagelijks gingen de deelnemers van het VVV kantoor aan het Kerkplein van start. Foto: PR.

Groeiend aantal deelnemers

fietsvierdaagse VVV Ruurlo

Ruurlo – De weersomstandigheden waren vorige week perfect. Met dertig graden Celsius misschien wel net iets te perfect. De routes waren prachtig en de deelname bovenverwachting groot. De Ruurlose VVV Fietsvierdaagse 2016 gaat dan ook de boeken in als een zeer succesvolle. Met 368 deelnemers, waarvan er 125 alle vier dagen deelnamen, waren de vrijwilligers van VVV Ruurlo dan ook zeer tevreden. In totaal kochten 243 'losse deelnemers' een deelnamekaart voor een of meerdere dagen.

Door Jan Hendriksen

Naast lokale en regionale deelnemers ook fietsers die van 'ver kwamen'. Zoals Guus (58) en Mia (56) van Gompel uit het Noord-Brabantse Reusel. Het echtpaar maakte vorige week vanaf camping 't Haller in Ruurlo voor het eerst kennis met de Achterhoek. "We waren op internet aan het googelen geslagen en op de zoekterm 'Fietsvierdaagse Achterhoek' gaan zoeken. En toen kwamen we in Ruurlo terecht. En daar hebben we geen spijt van gehad", zo laat Mia vrijdagmiddag op de slotdag van de vierdaagse in het voorportaal van het VVV kantoor weten als ze van een glaasje fris geniet. Wat haar opviel tijdens de vierdaagse?: "De vele zandwegen waarover we heengereden zijn. En dat er zoveel mensen 'achteraf' wonen." Verder was Mia van mening dat men goed begrijpend moest kunnen lezen om via de routebeschrijving de route goed te volgen. "Maar dat terzijde", zo verklaart de Brabantse die verder alleen maar haar loftrompet afsprak over de vierdaagse. En ze had vergelijkingsmateriaal. In de week voorgaande aan de vierdaagse in Ruurlo namen Mia en Guus deel aan de fietsvierdaagse in Appelscha. Het Ruurlose 'fietskwartet' Gerrit en Annie Norde en Henk en Hanne Kranenbarg uit Ruurlo was ook van de partij. "Het is al onze vierde fietsvierdaagse van dit jaar", zo meldt Gerrit niet zonder enige trots.
De routes over veertig en zestig kilometer waren door Albert Groen, Roelf Siemens en Jan Klaasse uitgezet en gingen dinsdag richting Harfsen – Almen – Vorden, op woensdag richting Groenlo – Lievelde – Zwilbroek, op donderdag richting Gelselaar – Diepenheim en op de slotdag richting Zieuwent – Zelhem. Ook dit jaar kon er weer een beroep worden gedaan op het zogenaamde 'pechteam' bestaande uit Jaap Holtslag, Stef Wiegerinck, Jan Klaassen en Henk Temmink. Gelukkig deden er zich geen grote pechgevallen voor. Wel werd de hulp van het viertal ingeroepen omdat er donderdag in het Needse Noordijk onverwachtse asfalteringswerkzaamheden aan de weg werden uitgevoerd. Dagelijks werden de deelnemers bij terugkomst getrakteerd op een glaasje fris en voor de mensen die alle vier dagen hadden gefietst was er uit handen van Fien Venderbosch, Reina Kok of Corrie Klasssen een herinneringsmedaille.