Crowdfunding ingezet voor De Koppel. Foto: PR
Crowdfunding ingezet voor De Koppel. Foto: PR Foto:

Sparen voor Vershelden bij Coop Ruurlo

RUURLO - Een smakelijk versavontuur voor jong en oud, dat is de nieuwe spaaractie van Coop Supermarkten. Klanten van Coop Ruurlo kunnen tot en met zondag 2 oktober sparen voor stickers in het unieke Vershelden Plak- & Doeboek. Omdat Coop dit jaar haar 125-jarige jubileum viert, verrast de supermarkt haar klanten het hele jaar door met geweldige spaaracties.

Met het Versheldenboek stimuleert Coop kinderen om gezond te eten. De lezer leert onder andere over de verschillende eigenschappen van versproducten. De supermarktorganisatie werkt daarbij samen met het Voedingscentrum. Klanten kunnen de Vershelden van Coop verzamelen in een stickerboek. Bij iedere € 10 aan boodschappen en bij geselecteerde actieproducten ontvangen klanten een pakje stickers. In één pakje zitten vier stickers: twee normale, en twee stickers die de zintuigen prikkelen. Er zijn stickers waar je aan moet voelen of stickers met een bijzondere geur. In totaal kunnen klanten 96 verschillende stickers sparen.
Bert de Goijer, : "Het Versheldenboek neemt lezers mee op een smakelijk versavontuur voor jong en oud. Spelenderwijs leren zij over gezond eten, de herkomst van eten en het zelf groeien en bereiden hiervan. Ouders, opa's en oma's kunnen met behulp van het Versheldenboek samen met (klein)kinderen sparen, lezen, knutselen en koken." De spaaractie loopt tot en met zondag 2 oktober 2016. Voor meer informatie: www.coop.nl.


Ook senioren bewegen straks in De Koppel

BORCULO - Speeltuin De Koppel in Borculo wordt vernieuwd. Om ook het laatste toestel te kunnen plaatsen, heeft de vereniging crowdfunding ingezet. Deze actie loopt nu enige tijd, en er is nog ruim een week te gaan. Het doelbedrag van de crowdfunding-actie is nog niet bereikt.

Speeltuin De Koppel krijgt een andere indeling met nieuwe speeltoestellen, grotendeels voor de jeugd, maar ook enkele beweegtoestellen voor senioren. Deze grootscheepse vernieuwing is, mede dankzij de belangeloze inzet van veel vrijwilligers inmiddels vergevorderd. Er is veel werk verzet in de speeltuin. Nu alleen de invulling met speel- en beweegtoestellen nog. Het geld voor de meeste toestellen is er, maar er is nog niet voldoende geld opgehaald. De speeltuin is niet alleen bedoeld voor kinderen, maar met speciale beweegtoestellen is er ook een gevarieerd aanbod voor beweging voor volwassenen/senioren. De doelgroep senioren wordt steeds groter en bewegen is voor hen heel belangrijk. Bewegen in de speeltuin is ook nog eens goed voor de sociale samenhang tussen jong en oud. Met de crowdfunding-actie wil het bestuur van de Koppel het laatst benodigde budget bij elkaLaatsar halen. Informatie is te vinden op www.funding-spelen.nl.


Volksdansgroep Ruurlo zelfstandig verder

RUURLO - Na 25 jaar onderdeel te zijn geweest van Vrouwen van Nu, heeft de Volksdansgroep na lang beraad de keuze gemaakt om zelfstandig te gaan. Door diverse oorzaken liep het ledenaantal terug en de dansgroep hoopt op deze manier wat vrouwen te kunnen aantrekken van buiten de Vrouwen van Nu. Behalve dat de dansgroep een nieuwe naam moet zoeken verandert er verder niets aan de activiteiten van de vereniging. De dansgroep is elke woensdagmorgen van 9.30 uur tot 11.00 uur in de Tapperij aan het dansen. In de pauze kunnen de dansers bijkletsen. Er worden internationale dansen uitgevoerd. De dansen komen uit Israël, Amerika, Duitsland, Engeland en van de Balkan. Allemaal met hun eigen muziek en stijl. Wie zin heeft om eens mee te doen is van harte welkom. De eerste drie keer kunnen belangstellenden gratis deelnemen. Het seizoen start op woensdag 7 september. Meer informatie is te verkrijgen bij Saskia Houwaard, tel 0573-452968.