‘Musiqueros de Jueves’ komt voor een eenmalig optreden naar Ruurlo. Foto: Jan Hendriksen
‘Musiqueros de Jueves’ komt voor een eenmalig optreden naar Ruurlo. Foto: Jan Hendriksen

Spaanse musici op uitnodiging van Betty Thoma naar Ruurlo

RUURLO – Op uitnodiging van de Ruurlose Betty Thoma komt de Spaanse band Musiqueros de Jueves voor een eenmalig optreden op zaterdagavond 12 november naar Ruurlo. In samenwerking met Musiqueros de Jueves' en De Tapperij organiseert Betty Thoma tijdens het optreden tevens een tapasavond en onder het genot van al deze lekkernijen kan men dansen op prachtige Zuid-Amerikaanse en Spaanse muziek.

Door Jan Hendriksen

Musiqueros de Jueves bestaat uit vier muzikanten die in Spanje wonen maar uit Argentinië, Honduras en Spanje komen. Betty Thoma, die jaarlijks een aantal maanden in Spanje 'overwintert', kwam tijdens één van hun optredens in contact met deze muzikanten. "Zij spelen in deze bezetting iedere donderdag in Bar Arena te Denia in Costa Blanca. De mannen spelen muziek vanuit hun hart. Dit moet je gewoon meemaken en gehoord hebben," zo verklaart Thoma enthousiast. Ze is inmiddels een groot fan van de groep geworden. "Ik dacht: deze groep moet ik ook eens naar Ruurlo halen. En daar wilde men wel medewerking aan verlenen." De vier mannen spelen akoestisch Zuid-Amerikaanse liedjes uit bijvoorbeeld Mexico, Honduras, Argentinië en Cuba en soms een Spaans lied. En dat kan variëren van een tango tot een salsa of wals. Betty Thoma: "Deze mannen gaan richting hun pensioen en spelen - naast hun werk als kinderarts, vuilnisman, tandheelkundige en landbouwkundige - puur voor de lol. De muziek bestaat uit prachtige ballades en feestelijke nummers. Veelal gebeurt het dat op de wekelijks optredens nog meer muzikanten aanschuiven en ook deze mensen zijn van zeer grote klasse. Iedere donderdag zit het in Bar Arena te Denia dan ook stampvol en moet je reserveren. Niet zelden komt het voor dat er mensen op straat staan te luisteren. Ik kom al vijf jaar in Spanje om te overwinteren en heb inmiddels een grote vriendenkring opgebouwd die ook iedere donderdag de optredens van Musiqueros de Jueves bezoekt, buiten ziekte of vakantie om. Er slaat niemand een donderdag over. Het was dan ook een grote wens voor mij om deze mannen naar Ruurlo te halen En dat is mij nu eindelijk gelukt."

Voorverkoop
Er zijn in zaal De Tapperij zaterdagavond 12 november een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Reserveren wordt dan ook dringend aangeraden. Daar zal volgens Betty niemand spijt van krijgen. "De mannen hebben zulke prachtige stemmen en hun fantastische gitaar- en mandolinespel is uitermate sterk," zo zegt Thoma. De eerste kaarten zijn inmiddels al gereserveerd. De kosten zijn vijftien euro per persoon inclusief de tapas. De voorverkoopadressen: Betty Thoma via Bettythoma8@gmail.com en bij De Tapperij in Ruurlo.