De commissie Interdorpspelen van Oranjevereniging Ruurlo werkt vanaf maart al aan een spectaculair programma. Foto: PR.
De commissie Interdorpspelen van Oranjevereniging Ruurlo werkt vanaf maart al aan een spectaculair programma. Foto: PR.

Septemberfeest weer met
'Reurlse zeskamp'

Commissie Interdorps- spelen werkte maanden aan spectaculair programma

RUURLO – Interdorpspelen of zeskamp? Hoe we ze ook noemen, wat is het Ruurlose Septemberfeest zonder deze sportieve strijd? Elk jaar zijn ruim twintig teams actief om de 'felbegeerde' wisselbeker. En dat 'nieuwe' kampioenen opstaan hebben we vorig jaar gezien. Dus elk team heeft een kans op het winnen van die mooie beker. Veel inwoners van Ruurlo leven naar deze spelen toe, een traditie die elk jaar veel publiek naar de Blikmansweide brengt. Om aan te moedigen en een heerlijk drankje te drinken.

De commissie Interdorpspelen van Oranjevereniging Ruurlo werkt vanaf maart al aan een spectaculair programma. Dat de deelnemers de broek niet drooghouden en dat het niet alleen om spierkracht en uithoudingsvermogen gaat kan de commissie nu al verklappen. Juryleden houden bij de sportieve strijd een oogje in het zeil want in het heetst van de strijd wordt er weleens met een balletje of glaasje gesmokkeld. De vrijdagavond, als het eerste spel plaatsvindt, zal 'anders' zijn dan de afgelopen jaren, het wordt zeker wel weer een verrassend en mooi programma.


Opgave
De zeskamp kent geen inschrijfgeld. Van elke straat of buurt moeten voor vrijdag 2 september 20.00 uur de inschrijfformulieren zijn ingevuld. Dit kan via de website van de Oranjevereniging Ruurlo (www. oranjeverenigingruurlo.nl) en dan naar formulieren. Belangrijk is dat de lidnummers van de Oranjevereniging moeten worden ingevuld. Op donderdag 1 september is de loting van de teams in zaal De Tapperij, aanvang 20.00 uur. Een team bestaat uit maximaal tien personen, negen spelers waarvan minimaal twee vrouwen en een teamleider. Oranjevereniging Ruurlo hoopt op een grote deelname en sportieve strijd. "Dat de besten mogen winnen en geef je op want zonder teams geen zeskamp en geen vermaak."