Ook dit jaar is er weer een doorgang in de Slingevoorde nabij ‘t Galgenveld bij het Jan Ribberspad. Foto: PR
Ook dit jaar is er weer een doorgang in de Slingevoorde nabij ‘t Galgenveld bij het Jan Ribberspad. Foto: PR

Achtste Barchemse Paarden4daagse

Niet vier maar vijf dagen met afwisselende routes en deelnemers uit heel het land

BARCHEM – Van woensdag 17 tot en met zaterdag 20 augustus wordt weer de jaarlijkse Barchemse Paarden4daagse gehouden, dit jaar alweer voor de achtste keer.

Het evenement vindt plaats vanaf camping De Heksenlaak aan de Zwiepseweg in Barchem. Er wordt zowel 'op' als 'achter' het paard gereden en de deelnemers komen uit heel Nederland. De routes gaan over zowel verharde als onverharde wegen en paden en maar liefst twee keer wordt de Slinge doorkruist via een voorde, wat altijd een mooi spektakel is.

Dinsdag
Eerst is er op dinsdagavond een openingsrit door Barchem met menners van de organiserende vereniging De Bergmenners en deelnemers aan de vierdaagse.

Woensdag
Op de eerste dag van de vierdaagse (woensdag) gaat de route via Nettelhorst en Geesteren over een nieuw zandweggetje langs D'n Brummel naar 't Galgenveld. De eerste stop is in Geesteren aan de Stoffersweg. De tweede stop is bij de Slingevoorde bij 't Galgenveld (bij het Jan Ribberspad) en hier is het altijd een gezellig feestje.

Donderdag
Donderdag is weer de dag voor het Lochemse natuurgebied Het Grote Veld. Een route met veel zandwegen. De eerste stop is aan de Dwarsweg in Lochem. De tweede in Vorden aan de Vennemansweg.


Vrijdag
Vrijdag is het tijd voor de tweede voorde in de Slinge in het Beltrumse buurtschap Lintvelde. Deze is een tijd buiten gebruik geweest maar net weer in orde gemaakt door Waterschap Rijn en IJssel. In Borculo bij de Leo-Stichting is de eerste stop aan de Wessel van Eyllaan. De tweede stop is in Ruurlo aan de Kooiersdijk.

Zaterdag
Op de laatste dag, zaterdag, gaat de route via 't Gotinkveld bij Ruurlo naar het Vordense buurtschap 't Medler. De eerste stop is aan de Gotinkveldweg in Ruurlo. De tweede stop is in Vorden (Brandenborg) aan de Rommelderdijk.

Elke dagroute heeft dus twee stops en de deelnemers worden vanaf een uur of tien verwacht bij de eerste stop en vanaf half elf bij de tweede stop. Eenieder die dat leuk vindt is van harte welkom om bij een van de stops de sfeer te komen proeven van dit gezellige paardenevenement.


www.debergmenners.nl