Betrokkenen inloopcentrum Ruurlo. Foto: Rob Stevens
Betrokkenen inloopcentrum Ruurlo. Foto: Rob Stevens Foto: Rob Stevens

Inloopcentrum in bieb Ruurlo

RUURLO - Ruurlo krijgt een inloopcentrum. Het inloopcentrum heeft ten doel (kwetsbare) bewoners in Ruurlo te behoeden voor een sociaal isolement.

Door Rob Stevens

Het is bedoeld als ontmoetingsplek voor mensen die om een praatje verlegen zitten, maar ook voor mensen met psychische en lichamelijke problemen, dementerenden, verstandelijk beperkten en mensen die in armoede leven. Voor initiatiefneemster Ineke van Rheenen is het idee van een inloopcentrum begonnen met de wens bestaande activiteiten, waaronder die van de ANBO, de Zonnebloem en de kerk, voor de doelgroep te bundelen.

Een jaar later is het nu duidelijk dat het centrum in de bibliotheek komt, vooralsnog op twee dagdelen: de maandag en de vrijdag. Met het initiatief komen meerdere instanties, die veel raakvlakken hebben, op één plek samen. Ook het VoorMekaarTeam, de politie, het Repair Café en de Historische Kring Ruurlo zijn er gevestigd. Een van de winstpunten van die gezamenlijkheid is dat nu bijvoorbeeld de openingstijden van de bibliotheek kunnen worden verruimd. Een tendens die in meerdere kernen zichtbaar is, volgens directeur Ton Mengerink. In Neede werd de bibliotheek ook naar het centrum gehaald, er wordt samen gewerkt met de plaatselijke boekhandel. Ton: "We zien nu een duidelijke toename in het bezoek van de bibliotheek, een groei van het aantal abonnementen en ook een toename van bezoek van kinderen uit het buitengebied. Hier in Ruurlo kunnen we ook profijt hebben van elkaars aanwezigheid."


Lees verder op pagina 9