De Bargkapel zorgde zaterdagavond op het Dorpsplein voor een spetterende Open-Air muziekavond. Foto: Jan Hendriksen
De Bargkapel zorgde zaterdagavond op het Dorpsplein voor een spetterende Open-Air muziekavond. Foto: Jan Hendriksen Foto: Jan Hendriksen

Zeer afwisselend open-air concert Bargkapel

Barchem - Het was zaterdagavond goed toeven op het Barchemse Dorpsplein. Regende het in aanloop naar het open-air festival van de dit jaar vijftigjarige Barchemse muziekkapel De Bargkapel nog pijpenstelen. Toen het concert om 19.30 uur begon was het droog en brak de zon zelfs nog eventjes door het wolkendek. Aan het slot van de afwisselende muziekavond begon het rond elf uur alsnog weer licht te regenen.

Door Jan Hendriksen

Naast De Bargkapel onder leiding van kapeldirigent Willem Jan Jolink waren tijdens het openluchtconcert ook de muzikale 'buren' van De Knollentrekkers uit Borculo te gast evenals de Achterhoekse skarockband Spawn en muziekvereniging Crescendo Barchem. Crescendo Barchem trad samen met jong talent voor het eerst in de nieuwe samenstelling op. En dat klonk als een klok. Het moderne pop repertoire swingde als een trein. Ook was er een optreden van het Barchemse talent 'Tenui'. De negentienjarige Tenui van der Worp muzikant is een singer-songwriter. Hij werd geboren in Deventer en op vierjarige leeftijd verhuisde hij naar Bali - Indonesië waar hij opgroeide. Na zijn studie op een Britse internationale school in Bali verhuisde hij op veertienjarige leeftijd terug naar Nederland om daar verder te studeren en een carrière in de muziek na te streven. Terug in Nederland besloot Tenui op zijn vijftiende, evenals het volgen van een artiestenopleiding om ook een intensieve éénjarige studie te volgen om een gecertificeerde producer en audio-technicus te worden. Hij werd een van de jongste gecertificeerde producers en technici. Momenteel volgt Tenui van de Worp in Almelo een studie zelfstandige ondernemend artiest. Tenui treedt zo vaak mogelijk op en vecht zich naar de top, hij probeert zijn dromen te volgen. De jonge Barchemse muzikant trad zaterdagavond voor het eerst in Barchem op. En dat smaakte naar meer zo vond de singer-songwriter, ondanks dat het publiek meer oog en oor had voor de blaasmuziek van De Bargkapel en De Knollentrekkers. De Bargkapel liet zich weer van haar beste kant horen. Vol enthousiasme blies men de muziek over het Dorpsplein. Tijdens de James Polka Potpourri werd er zelfs een korte spontane polonaise ingezet door het publiek.