De wandelaars werden dit jaar voor het eerst 'ingehaald' door de drumband van Graaf Otto uit Lochem. Foto: Achterhoekfoto.nl
De wandelaars werden dit jaar voor het eerst 'ingehaald' door de drumband van Graaf Otto uit Lochem. Foto: Achterhoekfoto.nl Foto: Jan Hendriksen

'Natte' 51ste editie van

avondwandelvierdaagse Barchem

Barchem – Vindt deze week vanaf donderdag voor het elfde achtereenvolgende jaar de 'grote' Barchemse wandelvierdaagse plaats. Vorige week was het in Barchem tijd voor de jaarlijkse 'kleine' avondwandelvierdaagse. En dat alweer voor het 51ste achtereenvolgende jaar. Georganiseerd door de Barchemse wandelsportvereniging Door Oefening Sterk (DOS).

Door Jan Hendriksen

Was het bij de start van de avondwandelvierdaagse vorige week maandagavond regenachtig en werden de wandelaars flink nat. Donderdag op de slotavond was het behoorlijk warm wandelweer en werden de wandelaars opnieuw 'nat'. Dit niet door de regen maar door de hoge vochtigheidstemperatuur op die dag. In totaal namen 182 wandelaars aan de vierdaagse deel: 71 individuele wandelaars 103 kinderen van De Barchschole en acht begeleiders. Maandagavond gingen de vijf en tien kilometer lange wandelroutes richting buurtschap Zwiep. Dinsdagavond waren de routes richting Vorden uitgezet en woensdagavond werd er richting Ruurlo gewandeld. Op de slotavond ging men richting Borculo en De Bosheurne en werden de wandelaars feestelijk ingehaald met muziek door De Graaf Otto Drumband uit Lochem. De drumband verleende dit jaar voor het eerst medewerking aan de vierdaagse. De muzikanten van Crescendo Barchem verzorgen namelijk sinds de samenvoeging eind vorig jaar met muzikanten van de Bar Band geen straat optredens meer. De eerstvolgende wandeling die DOS Barchem organiseert is de Landgoederen en Kastelentocht 2016 op zondag september. Startlocatie is café-restaurant De Herberg aan de Dorpsstraat 10a in Vorden. Afstanden en de starttijden: vijf kilometer 10.00 - 12.00 uur; tien kilometer 10.00 - 12.00 uur; twintig kilometer 9.00 - 11.00 uur; dertig kilometer 9.00 - 10.00 uur.
Leden van WSV DOS Barchem betalen géén inschrijfgeld. Wandelaars die lid zijn van de wandelbond betalen twee euro inschrijfgeld. Niet-leden betalen drie euro. Een herinnering kost 1,50 euro per stuk.

Winter5maandse
De eerste wandeling uit de serie van vijf wandelingen van de Winter5maandse 2015-2016 vindt zondag 13 november plaats. De andere datums uit deze serie zijn zondag 18 december, 15 januari, 12 februari en 19 maart.