Een aantal fietscrossers maakte al even gebruik van de nieuwe baan. Foto: PR
Een aantal fietscrossers maakte al even gebruik van de nieuwe baan. Foto: PR Foto: PR

Ruurlose jeugd kan binnenkort fietscrossen

Ruurlo - De 150 meter lange baan moet in de komende weken nog voorzien worden van een laag gralux en/of zogenaamde grafelfix (kunststof matten). Gralux wordt ook veel toegepast bij de aanleg van jeu des boules banen of op wandelpaden.

Door Jan Hendriksen

En dan kan de Ruurlose jeugd naar verwachting over ruim een maand ter hoogte van sportpark 't Rikkelder fietscrossen op de in de afgelopen week nieuw aangelegde fietscrossbaan aan de Nieuwe Weg.
De fietscrossbaan bestaat uit twee lange stroken van 75 meter lang en 2,5 meter breed met twee kombochten met (spring)bulten, variërend van dertig centimeter tot 1.20 meter hoog, inclusief een groenstrook. De totale kosten van de aanleg van de onderhoudsarme afsluitbare baan zijn geraamd op ruim 12.000 euro. De initiatiefnemers en fietscross fanaten Wilfred van Westerhuis en Stephan Braakhekke kunnen op het maximale subsidiebedrag van vijfduizend euro rekenen uit het potje 'burger initiatief' dat door de gemeente Berkelland aan de Ruurloërs is toegezegd. "Daarnaast gaan wij diverse fondsen en sponsors benaderen" zo verklaart initiatiefnemer Van Westerhuis. Hij is ervan overtuigd dat de benodigde financiële middelen in de komende periode bij elkaar worden verzameld. De crossbaan is openbaar en is voor iedereen toegankelijk bij daglicht en bij goede conditie van de baan. Omdat de crossbaan tegen de trainingsvelden van vv Ruurlo aanligt zou er mogelijk ook in de avonduren gecrosst kunnen worden. "Want de baan ligt in de schijnsels van de lichtinstallaties van het sportpark. Ook de gevorderde jeugd die inmiddels al meer bedreven is op hun crossfiets zijn welkom op de baan", aldus Van Westerhuis.