De jeugd vermaakte zidh opperbest tijdens de Open dag van Scouting Ruurlo. Foto: PR.
De jeugd vermaakte zidh opperbest tijdens de Open dag van Scouting Ruurlo. Foto: PR. Foto: PR

Geslaagde open dag Scouting Ruurlo

Ruurlo - Tijdens de Open Dag van Scouting Ruurlo was er afgelopen zaterdag voor iedereen wat te doen in rond de blokhut de Tuiterdbult aan de Gotinkveldweg. Tot laat in de middag kwamen er kinderen met hun ouders kijken. Voor de Scoutinggroep was het een geslaagde dag, die resulteerde in drie nieuwe leden, die ter plekke werden ingeschreven en een aantal belangstellenden die hun e-mailadres achterlieten om de tweemaandelijkse nieuwsbrief van Scouting Ruurlo te ontvangen.

Zo konden kinderen (en ouders) zaterdag zelf stokbrood bakken boven een kampvuur, een tochtje lopen met GPS, geschminkt worden, een hindernisbaan afleggen of een pizza (laten) bakken in een door de scouts zelf gebouwde mini pizzaoven. Ook waren er spelletjes zoals ballontrappen en sjoelen met tennisballen op een meterslange sjoelbaan, gewoon op de bosgrond. En als men even wilde uitrusten van al die activiteiten, dan konden aanwezigen lekker zitten op de door de Explorers gepionierde gezinsschommel.
Scouting Ruurlo richt zich op kinderen en jongeren in de leeftijd van vijf jaar tot achttien jaar. Scouting Ruurlo kent vier speltakken, de Bevers (5-7 jaar), de Welpen (7-11 jaar), de Scouts (11-15 jaar) en de Explorers (15-18 jaar). Scouting Ruurlo is een gemengde groep, alle speltakken hebben zowel jongens als meisjes als lid. Dat was ook te merken aan het programma. Gevarieerd met voor elke leeftijdsgroep activiteiten. Kijk voor meer informatie over de Scoutinggroep op www.scoutingruurlo.nl en voor een foto-impressie van de open dag op www.facebook.com/scoutingruurlo. Bij Scouting Ruurlo besteden kinderen en jongeren op een actieve en uitdagende manier hun vrije tijd in de natuur. Ze leren om samen te werken en respect te hebben voor de ander.