De leden Henk Arentsen, Jan den Besten en Jan Molendijk (vlnr.) begeleiden namens De Gouden Treffer de kinderen van de Willibrordus tijdens het boogschieten. Foto: Jan Hendriksen
De leden Henk Arentsen, Jan den Besten en Jan Molendijk (vlnr.) begeleiden namens De Gouden Treffer de kinderen van de Willibrordus tijdens het boogschieten. Foto: Jan Hendriksen Foto: Jan Hendriksen

Sportdag basisscholen aangepast

Ruurlo – Vol overgave gooide Cas Roekevisch met een welgemikt schot de rode pylon met de handbal omver in sporthal 't Rikkenhage. Samen met zijn klasgenoten uit unit 3 van basisschool WonderWijs nam Cas vorige week vrijdag fanatiek deel aan de jaarlijkse sportdag voor de Ruurlose basisscholen. Als eerste sport stond voor Cas en zijn mede leerlingen handbal op het programma, gevolgd door een bezoek aan Fitness- en Gezondheidscentrum Total Fit.

Door Jan Hendriksen

Want naast diverse sportverenigingen neemt ook Total Fit deel aan de jaarlijkse 'bewegingsdag' voor de leerlingen van de vier Ruurlose basisscholen: Kerst Zwart, WonderWijs, Willibrord en De Driesprong.
De Schoolsportcommissie Ruurlo organiseerde vrijdag 17 juni voor de tiende keer de jaarlijkse sportdag voor de groepen vijf tot en met acht van de Ruurlose basisscholen. Helaas konden de onderdelen die buiten verzorgd zouden worden vanwege het slechte weer niet doorgaan. Gelukkig werden er nog heel wat sportonderdelen binnen aangeboden en werd dus niet de gehele sportdag afgelast in dit jubileumjaar. De Ruurlose sportdag in de 'nieuwe vorm' beleefde namelijk zijn tweede lustrum. De groepen die niet naar de buitenonderdelen konden gaan hebben zich op school moeten vermaken. Vijf verenigingen konden zich niet presenteren deze dag: Zwem- en polovereniging Schuurman BZC (Zwembad De Meenen), Tennisvereniging Ruurlo (Tennispark De Meene, Klootschietvereniging 't Broek (Nieuwe Weg), Voetbalvereniging Ruurlo (sportpark 't Rikkelder) en Scouting Ruurlo (De Tuitertbult). Ook de onderdelen die niet door een vereniging werden verzorgd: korfbal, slagbal en trefbal op sportpark 't Rikkelder werden afgelast. De verenigingen die zich wel konden presenteren waren: Ruurlose Gymnastiek Vereniging, Handbalvereniging Blauw Wit en Volleybalvereniging Tornax, (sporthal 't Rikkenhage), Arends Sportcentrum (voorheen Judoschool Achterhoek), Handboogschietvereniging De Gouden Treffer ('t Schuttershome) en Fitness- en Gezondheidscentrum Total Fit (Garvelinkkampweg). De leerlingen van groep vijf en zes gingen 's morgens langs de sportverenigingen en van groep zeven en acht in de middag. De organisatie is erg blij is met de inzet van zoveel vrijwilligers van de verenigingen op deze sportdag. Info op www.sportfederatieberkelland.nl.