Na een korte regenbui vervolgden de muzikanten van Sophja's Lust het Midzomerconcert. Foto: Jan Hendriksen
Na een korte regenbui vervolgden de muzikanten van Sophja's Lust het Midzomerconcert. Foto: Jan Hendriksen Foto: Jan Hendriksen

Regen gooit roet in eten tijdens
Midzomer Sven Concert Sophia's Lust

Ruurlo – Er ligt blijkbaar een 'vloek' op de buitenconcerten van muziekvereniging Sophia's Lust. Hoewel? Het jaarlijkse Heikamp Zomerconcert bij pannenkoekenboerderij De Heikamp kan op de eerste zondag van juli veelal op mooi zomerweer rekenen. Maar de voormalige jaarlijkse 'On Tour' openluchtconcerten in een van de woonwijken van Ruurlo werden veelal geteisterd door minder goede weersomstandigheden. En ook bij het Midzomer Sven Concert zaterdagavond op het Kerkplein bleefhet niet droog. De muzikanten hadden amper hun eerste noten gespeeld of het concert moest door regenval enkele tientallen minuten 'gestaakt' worden.

Door Jan Hendriksen

Muzikanten en publiek zochten op enkele uitzonderingen na een droog heenkomen. Enkele muzikanten werden op het podium echter toch 'zeiknat' omdat het plastic tentzeil niet strak genoeg over de overkapping was gespannen. En dus werd het improviseren geblazen voor de muzikanten en slagwerkers van de Koninklijke muziekvereniging, die dit jaar 155 jaar bestaat. Zowel het jeugdorkest als het harmonieorkest onder leiding van dirigent Mark ten Breul en de slagwerkgroep onder leiding van instructeur Jan Kreunen lieten een 'licht' concert horen waarbij in het orkest de trompettisten de klarinetten en de saxofoons wat 'licht' overstemden. Het harmonieorkest opende met 'Like a Child' gevolgd door 'Castles in Spain', 'Dance Fever' en 'Born to be Wild' om te besluiten met het nummer 'Brand New Day'. Het leerlingenorkest liet 'Let's Celebrate' en de 'Cha, Cha on the Street' horen. De slagwerkgroep kwam in actie met de nummers 'Short Shuffle', Solistic Blocks'. 'Power' en 'Allegria'. Kortom een leuk en luchtig Midzomerconcert dat meer publiek en beter weer had verdiend. Als het aan zowel aan Sophia's Lust als Sven Bonsel van Sven voor Ogen ligt wordt het Midzomerconcert een jaarlijkse traditie. "Maar daarover gaan we in de komende weken overleg voeren. Bij beter 'midzomerweer' was er ongetwijfeld meer publiek naar het Kerkplein toegestroomd dan de honderd belangstellenden die nu op het concert waren afgekomen", aldus Sven Bonsel. Dit jaar staan er voor Sophia's Lust nog twee concerten op het programma: zondag 3 juli het Heikamp Zomerconcert bij pannenkoekenboerderij De Heikamp en het Lustrumconcert op zaterdagavond 12 november in sporthal 't Rikkenhage.