Deelnemers van een zonnige Bronckhorster Paardenmeerdaagse. Foto: Joke Heusinkveld
Deelnemers van een zonnige Bronckhorster Paardenmeerdaagse. Foto: Joke Heusinkveld

Bronckhorster Paardenmeerdaagse ook dit jaar weer een groot succes

HENGELO - Van vrijdag 27 tot en met zondag 29 mei werd voor de achtste keer de Bronckhorster Paardenmeerdaagse georganiseerd door menvereniging In de Reep'n (Vorden) , In Stap en Draf (Hengelo) en Onder de Zweppe (Zelhem).

Hoewel de weervoorspellingen de organisatie veel zorgen baarden, viel het allemaal reuze mee en was het, met zo nu en dan een klein buitje, prachtig voor menners en ruiters om met hun paarden in de mooie omgeving van de gemeente Bronckhorst te rijden. De start was elke dag vanaf de Hietmaat in Hengelo. Op vrijdag voerde de tocht richting Vorden en werd onder meer de omgeving Linde en 't Zelle aangedaan. De zaterdag stond in het teken van de heuvels in de omgeving van het Hengelose zand; heerlijk draven, galopperen en crossen over de heuvels leverde vele vrolijke gezichten op. Op zondag ging de tocht richting Zelhem en had de organisatie voor de liefhebbers een zestal 'obstakels' in de route opgenomen. Door deze 'obstakels' te overwinnen konden de deelnemers aantonen dat ze de combinatie goed onder controle hadden.
De hindernissen waren ontleent aan de TREC sport die in Nederland nog enigszins in de kinderschoenen staat maar met name in Frankrijk erg populair is. TREC staat voor Technique de Randonnee Equestre de Competition en dankt haar naam aan de grote trektochten met paarden die in landen als Frankrijk en Spanje regelmatig gemaakt worden waarbij diverse natuurlijke hindernissen overwonnen moeten worden om verder te kunnen rijden. De Stichting Bronckhorster Paardenmeerdaagse had hiervoor samenwerking gezocht met de TREC-club Nederland die ook voor de professionele jurering zorgde. Al met al was deze achtste editie weer zeer geslaagd en konden zowel de deelnemers als de organisatoren terugkijken op een mooi weekend. Voor foto's en andere informatie over dit evenement zie de site.


www.bronckhorsterpaarden meerdaagse.nl


Midzomerwandeltocht

HAARLO - Op zondag 26 juni is de jaarlijkse midzomerwandeltocht georganiseerd door Haarlo's Belang. De afstanden zijn: 10, 15 en 20 kilometer. Starten vanaf 9.00 uur tot 13.00 uur. De 20 kilometer tot 11.00 uur. Start bij Kulturhus 't Stieltjen, Wolinkweg 12 in Haarlo. De kosten bedragen € 2 per persoon. Deelname is op eigen risico. Voor meer informatie: www.haarlosbelang.nl.


Red Devil vierde en zesde

Ruurlo - In de afgelopen twee weken nam het Ruurlose tractorpullingteam Rede Devil aan twee nationale wedstrijden deel. Vrijdagavond 3 juli eindigde het team onder leiding van rijder Wim Hendriksen in Staphorst tot een zesde plaats. Zaterdag 28 mei nam het team in Loerbeek deel aan een nationale wedstrijd waarin het verdienstelijk als vierde eindigde.

Door Jan Hendriksen

Rond de klok van 21.00 uur werd de sleepwagen zaterdag 28 mei in Loerbeek met de Red Devil door Wim Hendriksen aangehaak. Na een andere aanpassing aan de brandstof toevoer was het afwachten wat de tractor zou gaan doen. Bij het 'op toeren' van de machine kon men al horen dat er meer pit in zat. Toen Hendriksen eenmaal op gang kwam zag het team dat de tractor 'rookte' zoals men dat graag ziet. De Red Devil denderde naar de andere kant van de baan en zette hem neer voorbij de 110 meter. Een Full-Pull in tractorpulling wereld. De beste vier rijders met hun tractoren gingen naar de finale. Dus ook de Red Devil. Toen de tractor even tussen door een snelle inspectie kreeg zagen de monteurs dat de poelie weer los gelopen was. Om verdere schade te voorkomen werd besloten om het bij de vierde plek te laten en geen finale te rijden. De Red Devil haakte vrijdagavond in Staphorst pas rond 23.30 uur de sleepwagen aan de tractor en kwam goed weg en zette een afstand van 101.46 meter neer. Goed voor een zesde plaats. En omdat de verschillen met de nummer vier en vijf gering bleken te zijn was het team tevreden. In de stand van de nationale competitie steeg de Red Devil naar een achtste plaats. De volgende wedstrijd is 18 juni in Made.