Foto:Joris Telders, JorisFotografie
Foto:Joris Telders, JorisFotografie Foto: Foto:Joris Telders, JorisFotografie

Reurpop 2016: 'Geweldig wat een sfeer en entourage'

Ruurlo – Geweldig wat een sfeer en entourage. Het aanbod van muziek en entertainment is voor een festival als deze ook verbluffend en breed van opzet.

Door Jan Hendriksen

Natuurlijk zit er wel eens een tegenvallertje tussen. Maar met The Great Queen Rats, Suzan en Freek, de Weekend Warriors, Diggi Dex, de Doe Maar Tributeband, The Roodsriders, de Bankdirecteuren en Them Old Crap beleefde muziek- spektakel- en theaterfestival Reurpop muzikaal afgelopen weekeinde absoluut zijn hoogtepunten.

Reurpop 2016
De negende editie gaat de boeken in als een van de sfeervolste, de drukst bezochte en als de warmste. Met dank aan al die honderden enthousiaste vrijwilligers die Reurpop 2016 tot een geweldig driedaags festijn maakte.
Twee lange 'topavonden' zitten er al op als we zondagmorgen om iets voor elf uur het sfeervolle festivalterrein betreden. Waar zaterdagnacht de The Royal Beat de Balzaal op de kop zette met hun vetste dance kneiters en hun rock- en popnummers hadden verwerkt in een wervelende liveshow met een ongekende energie, was het nu tijd voor Goedemorgen Reurpop. Reurpop houdt net als zoveel Achterhoekers van tradities. En daar is niets mis mee. Dit oergezellige koffieconcert is niet meer weg te denken uit de programmering. Senioren met rollators betreden de 'Balzaal'. De Bargkapel speelt vanaf het immense podium de hoofdzakelijke Egeländer klanken de zaal in. Het publiek komt direct al in de stemming. Volop wordt er meegezongen en gedeind. Conferencier Karel van de Kate tovert menige lach op het gezicht.


Lees verder op pagina 13