Wethouder Marijke van Haaren en directeur Erik Droogh onthullen het kunstwerk. Foto: Rob Weeber
Wethouder Marijke van Haaren en directeur Erik Droogh onthullen het kunstwerk. Foto: Rob Weeber Foto: Rob Weeber

Kunst in plasgemeente Berkelland

BERKELLAND - Woensdagmiddag 11 mei onthulde wethouder Marijke van Haaren het nieuwe kunstwerk op het recreatiegebied Hambroekplas in het bijzijn van Erik Droogh, directeur van LeisureLands. Wie nu langs het recreatiegebied rijdt, ziet in de verte al het nieuwe, witte kunstwerk van kunstenaar Frans Goldhagen opdoemen dat vlak naast de N315 geplaatst is. En dat is ook precies de bedoeling van de nieuwe eigenaar van het gebied, LeisureLands. Het kunstwerk dient als blikvanger, het moet de aandacht van de voorbijganger trekken en tevens symbool staan voor de organisatie die erachter steekt.

Door Rob Weeber

In haar toespraak gaf de wethouder aan in het verleden commissaris te zijn geweest bij LeisureLands en destijds al zeer gecharmeerd van de werkwijze van de organisatie. Ze prees met name het punt dat de betreffende gemeenten geen bijdrage hebben aan de exploitatie van de gebieden. De plasgemeente Berkelland, zoals ze het omschreef, krijgt een gebied dat aan de nieuwe eisen van de recreant voldoet. Het handdoekje op de ligweide is niet meer voldoende. Ook zaken als goede toiletvoorzieningen en een kiosk horen er tegenwoordig bij. Ze wees ook op het kwaliteitsaspect van de organisatie. Een recreatiegebied van LeisureLands is herkenbaar en op een bepaalde manier ontsloten. Een kunstwerk van Frans Goldhagen hoor daarbij.
De naam LeisureLands dateert van 2015. De organisatie heette voorheen RVG en vormt een bundeling van verzelfstandigde gemeentelijke recreatiegemeenschappen. In 1999 werd als eerste het RGV, Recreatiegemeenschap Veluwe verzelfstandigd.


lees verder op pagina 3

Het kunstwerk op het Hambroekplas. Foto: Rob Weeber