De Faircommissie: v.l.n.r.:Cristel Klein Braskamp, Wilma Arink, Bertine Hendriksen, Jolande Uenk, Ria Steging en Heleen Klein Breteler. Foto: Jan Hendriksen. .
De Faircommissie: v.l.n.r.:Cristel Klein Braskamp, Wilma Arink, Bertine Hendriksen, Jolande Uenk, Ria Steging en Heleen Klein Breteler. Foto: Jan Hendriksen. . Foto: Jan Hendriksen

Bruilse Fair nieuw tijdens Bruilsfeest

Tal van activiteiten voor iedereen

RUURLO – Buurtschap De Bruil en Omstreken viert van vrijdag 20 tot en met zondag 22 mei haar jaarlijkse Bruilsfeest. Een feest dat niet alleen bedoeld is voor de buurtbewoners zelf. "Integendeel zelfs. Iedereen is van harte welkom op één van de talloze activiteiten die we organiseren in en rond de feesttent achter café 't Haantje aan de Stapeldijk", zo benadrukt voorzitter Wilma Arink van Buurtvereniging De Bruil en Omstreken voor alle duidelijkheid. Een Amerikaanse barbecue, traditionele volksspelen, een kinderoptocht, een daverende feestavond met de band Real Time, een oldtimer trekkertoertocht en als nieuw evenement een heuse Bruilse Fair. Kortom een scala aan afwisselende activiteiten zoals men van deze actieve Ruurlose buurtvereniging gewend is.

Door Jan Hendriksen

Het Bruilsfeest begint vrijdagavond 20 mei om 19.00 uur met een Amerikaanse barbecue. De barbecue wordt professioneel verzorgd door een 'smoker' en is tegen betaling van vijftien euro inclusief cowboyhoed en entree tot de tent voor iedereen toegankelijk. Op deze avond staat er voor de echte cowboys een rodeostier gereed om daarop een 'wilde rit' te maken. Vanaf 21.00 uur speelt de band His & Co in de feesttent. Zaterdagmiddag 21 mei begint om 12.30 uur vanaf het feestterrein de kinderoptocht. Daarna gaan de volks- en kinderspelen van start met onder meer het vogelschieten en -vogelgooien. Zaterdagavond maakt de band Real Time uit de Veldhoek ervan 21.00 uur er een daverend feest van. Zondag 22 mei start er vanaf 10.00 uur een oldtimer trekkertoertocht door de regio. Hiervoor kan men zich nog aanmelden bij Jan Vruggink via het e-mailadres h.j.vruggink@agroweb.nl of tel. 0573 461436.

Bruilse Fair
Nieuw dit jaar tijdens het buurtfeest is de Bruilse Fair. Vanaf 11.00 tot 15.00 uur kan men zondag een kijkje nemen op deze gemoedelijke fair waar maar liefst bijna veertig standhouders aanwezig zijn om hun hobby of professie te demonstreren. Leden van de Bruilse toneelvereniging Steeds Beter verwelkomen de gasten op een speciale humoristische wijze. Er is voor elk wat wils. Brocante, bloemen en planten, diverse hobbyisten, keramiek, sieraden, kleding, infostands, palingrokerij, smederij, gezellige koffiehoek en er zijn verschillende kinderactiviteiten en - workshops. Er is doorlopend muziek van onder meer Do 't Us Nao, kinderkoor Sing a Song, Harmonicaclub Ruurlo en De Sleppers. De organiserende buurtvereniging verkoopt ook boeken. De stapel boeken groeit gestaag maar er kan altijd nog meer bij. Dus duik de boekenkast in en maak de buurtvereniging en een ander blij want de boeken worden voor kleine prijsjes verkocht. Boeken kunnen worden gebracht bij Cristel Klein Braskamp, Batsdijk 25 of Ria Steging, Batsdijk 12 (naast de Boekenboom), maar thuis ophalen is ook geen moeite. De toegang tot de fair is gratis.


www.debruil.nl